10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρχεται η υβριδική έκδοση της Bentley Continental GT;

2.087 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2021)

Πολύ πιθανό να δούμε άλλο ένα, τρίτο κατά σειρά, plug-in υβριδικό (PHEV) μοντέλο να κάνει την εμφάνιση του από την Bentley. Μιλάμε για την Continental GT Hybrid, αν και η βρετανική φίρμα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τίποτα.

Η Bentley σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το 2025, ενώ ισχυρίζεται ότι μέχρι το 2030 η παραγωγή της θα περιλαμβάνει μόνο ηλεκτρικά υπερπολυτελή οχήματα. Βάσει αυτών των πλάνων, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας κάποιες νέες φήμες για τον εξηλεκτρισμό κάποιων μοντέλων της βρετανικής φίρμας, με πρώτη υποψήφια την Continental GT, η οποία θα λανσαριστεί με την ονομασία Continental GT Hybrid.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ξεκινώντας από το μηχανικό μέρος, το πιθανότερο σενάριο είναι η επερχόμενη Continental GT Hybrid να λάβει ως δάνειο το κινητήριο σύνολο που τροφοδοτεί το πιο πρόσφατο Plug-in υβριδικό της, το Flying Spur. Αναλυτικότερα αναφερόμαστε στον συνδυασμό ενός V6 υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων απόδοσης 409 ίππων και ενός 133 ίππων ηλεκτροκινητήρα, που βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα και στο οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η συνολική ισχύος ορίζεται στους 542 ίππους ενώ παράλληλα η ροπή αγγίζει τα 750 Nm, που σημαίνει ότι το επιβλητικό sedan της Bentley είναι ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό είναι δεδομένο πως η μελλοντική Continental GT Hybrid θα είναι υπερπολυτελής, όπως άλλωστε συνηθίζεται στα μοντέλα της Bentley. Καινοτόμος σχεδιασμός σε όλο το μήκος και πλάτος του εσωτερικού με χειροποίητες λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν, αλλά και νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες ενσωματωμένες θα πλαισιώνουν την χλιδάτη καμπίνα.

Προς το παρόν, η έκδοση Continental GT Hybrid είναι απλά μια σκέψη, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας, δηλαδή να παράγει μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δεν θα εκπλαγούμε αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα. Η επόμενη γενιά GT φημολογείται ότι απέχει περίπου πέντε χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο ως ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto