Η πρώτη teaser εικόνα του νέου Rapid.

Έρχεται νέο Skoda Rapid

5.615 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2019)

H νέα γενιά θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Scala αλλά θα διατεθεί μόνο σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο.

Tο πρώτο teaser του νέου Rapid παρουσίασε η Skoda με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως θα το προσφέρει μόνο στην Κίνα και επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, αφού η τσέχικη μάρκα το έχει ήδη αντικαταστήσει στην πλειοψηφία των αγορών της Γηραιάς Ηπείρου με τον ολοκαίνουριο Scala.

Το Rapid στην teaser φωτογραφία αντλεί σε μεγάλο βαθμό έμπνευση από το νέο τσέχικο μικρομεσαίο σε όλο τον πρόβολό του. Συγκεκριμένα το καπό είναι σχεδόν ίδιο, η γρίλια έχει μεταφερθεί αυτούσια ενώ τα φωτιστικά σώματα και ο εμπρός προφυλακτήρας δεν φαίνεται πως έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Η έκδοση που παρουσιάζεται στην εικόνα είναι η liftback, αναφορές κάνουν λόγο ωστόσο πως στις ίδιες αγορές θα προσφερθεί και μια hatchback έκδοση και με τις δύο να βασίζονται πάνω στην MQB πλατφόρμα του VW Group.

Κάτω από το καπό του θα βρεθούν μικρής χωρητικότητας μηχανικά σύνολα σε βενζίνη και diesel σε συνδυασμό τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο. Υβριδική τεχνολογία φαίνεται αυτή την στιγμή απίθανο να προσφερθεί.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού σύμφωνα με την Skoda, το νέο Rapid θα ντεμπουτάρει πριν το τέλος του 2019. Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο του VW Group κοντά στην Μόσχα μαζί με το Polo και τον 1.600άρη MPI κινητήρα.
 

Toyota
test center