Τόσο το Prius όσο και η Corolla σεντάν βασίζονται στην TNGA πλατφόρμα της μάρκας.

Έρχεται τετρακίνητη Corolla;

11.432 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2018)

Πολλές είναι οι πιθανότητες να δούμε κάποια τετρακίνητη υβριδική Τοyota Corolla σεντάν. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Η νέα Τοyota Corolla σεντάν παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα με δύο επιλογές στην παλέτα των κινητήρων συνόλων. Υπενθυμίζουμε πως, η υβριδική έκδοση αποτελείται από έναν 1.800άρη τετρακύλινδρο κινητήρα σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 122 άλογα, ενώ η δεύτερη από τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζίνης με ισχύ 132 ίππους.

Η Τοyota θα προσφέρει το μοντέλο αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ωστόσο κάποιες δηλώσεις του επικεφαλής της μάρκας στην Βόρεια Αμερική, δείχνουν πως οι Ιάπωνες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εφοδιάσουν το ιαπωνικό best-seller και με σύστημα τετρακίνησης για την εκεί αγορά, χωρίς να αποκλείεται κάποιο πέρασμά του στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. O Jack Hollins σημείωσε επακριβώς: «Ναι, μας ενδιαφέρει η τετρακίνητη Corolla. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξετάζεται, πάντως δεν είμαστε έτοιμοι να επιβεβαιώσουμε ότι θα έρθει και τετρακίνητη Corolla. Θα ήταν σίγουρα ανόητο να μην το κάνουμε».
 
Η πιθανότητα να δούμε κάποια τετρακίνητη έκδοση της Corolla σεντάν είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, η Τοyota παρουσίασε το ανανεωμένο Prius με σύστημα Hybrid AWD-i. Τόσο το Prius όσο και η Corolla σεντάν βασίζονται στην TNGA πλατφόρμα της μάρκας, γεγονός που σημαίνει πως, αν η φίρμα αποφασίσει πως αξίζει να επενδύσει σε μια τετρακίνηση υβριδική έκδοση, ξέρει τον τρόπο να προχωρήσει στην κατασκευή της.

Εσείς τι λέτε; Θα έκανε την διαφορά το σύστημα τετρακίνησης στην εμπορική πορεία της νέας Τοyota Corolla σεντάν;

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center