Στόχος της Nissan είναι να κατασκευάσει και να πουλήσει ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως το 2023.

Έρχονται και άλλα ηλεκτροκίνητα από τη Nissan

2.283 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2020)

Περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα ετοιμάζει για την αγορά της Ευρώπης η Nissan, η οποία μεταξύ άλλων ετοιμάζεται για να παρουσιάσει το νέο Nissan Qashqai που θα εξοπλιστεί με το υβριδικό σύστημα e-Power.

Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια την αποκάλυψης του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Ariya ο εκτελεστικός διευθυντής της ιαπωνικής μάρκας, Ashwani Gupta επιβεβαίωσε πως το νέο Qashqai θα έρθει στην Ευρώπη εξοπλισμένο με το σύστημα e-Power. Παράλληλα το υψηλόβαθμο στέλεχος των Ιαπώνων συμπλήρωσε πως για τη «γηραιά ήπειρο» η μάρκα ετοιμάζει και επιπλέον ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Το νέο Qashqai αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός του 2020 και το 2021 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση περιλαμβάνοντας εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης, αλλά και υβριδικές όπως αναφέραμε νωρίτερα, μία εκ των οποίων θα είναι αυτή με το σύστημα e-Power. Θυμίζουμε πως το e-Power χρησιμοποιεί έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ως γεννήτρια για τη φόρτιση μιας μπαταρίας, η οποία παρέχει ισχύ σε έναν ηλεκτροκινητήρα μέσω ενός μετατροπέα.  
 
Στη συνέχεια δηλώσεις έκανε και ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan, του τμήματος παγκόσμιου σχεδιασμού προϊόντων και διαχείριση προγράμματος, Ivan Espinosa ο οποίος μίλησε για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αναφέροντας πως το Ariya ήταν απλά η αρχή. Παράλληλα αποκάλυψε τον μεγάλο στόχο της Nissan που δεν είναι άλλος από τα να κατασκευάσει και να πουλήσει ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως το 2023. Κλείνοντας ο Espinosa είπε επίσης ότι μελλοντικά το Juke θα μπορούσε να γίνει πλήρως ηλεκτρικό.

NEO TRAFIC
skoda