Έρχονται οδικά έργα ύψους 28 εκατ. ευρώ

1.449 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2021)

Έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε 600 σημεία εντός της Αττικής προανήγγειλε η αρμόδια Περιφέρεια, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη της υλοποίησής τους.


Το «πράσινο» φως για την έναρξη υλοποίησης έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε ο Γιώργος Πατούλης, καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί από τους αρμόδιους φορείς, το συγκεκριμένο έργο προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 600 σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία διαπιστωμένα κατόπιν αυτοψιών των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας αλλά και σχετικών αναφορών πολιτών και αστυνομικών αρχών παρουσιάζεται υψηλή επικινδυνότητα.
 
Πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές ή το χρονοδιάγραμμα που θα γίνουν τα έργα δε δόθηκαν. Ωστόσο σημειώνεται από την περιφέρεια πως έχουν εκπονηθεί οι σχετικές μελέτες με τις οποίες στοχευμένα θα αρθεί η επικινδυνότητα με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως για παράδειγμα μέσω της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας,  διαγραμμίσεων, σήμανσης, αλλαγής κλίσεων και νέων ασφαλτοστρώσεων.
 
Σε σχετικές δηλώσεις ο Γ. Πατούλης είπε: «Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους και άνετες όπως και ταχείες μετακινήσεις για όλους τους πολίτες της Αττικής. Σ` αυτό το πλαίσιο με στοχευμένες παρεμβάσεις επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών».

peugeot
NISSAN