2 φωτογραφίες »

Έρχονται power bank για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

12.933 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2020)

Πώς θα σας φαινόταν αν, εκτός από το power bank για το κινητό σας, είχατε και ένα power bank πάνω σε ένα τρέιλερ για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο;


Αν εξαιρεθεί το υψηλό κόστος αγοράς, η περιορισμένη αυτονομία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή την στιγμή είναι η πρωταρχική αιτία που αποθαρρύνει το κοινό από το να τα αγοράσει. Οι εταιρείες αναφέρουν πως όσο περνάει ο καιρός και η τεχνολογία των μπαταριών θα εξελίσσεται θα είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, ωστόσο μια γαλλική εταιρεία βρήκε μια πιο άμεση λύση.

H EP Tender είναι μια start-up εταιρεία που αποφάσισε να αντιγράψει την λύση που προσφέρουν τα power bank σε όσους χρησιμοποιούν smartphone κινητά, κατασκευάζοντας φορητές- μέσω τρέιλερ- εξωτερικές μπαταρίες ιόντων λιθίου 60kWh, έτσι ώστε να μπορεί να φορτίζονται οι μπαταρίες που υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο, όποια στιγμή θελήσει ο οδηγός αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά την συνολική αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος έως και 560 χιλιόμετρα ανάλογα το μοντέλο.

Η γαλλική εταιρεία έχει στόχο να πουλάει κάθε τρέιλερ-μπαταρία για 11.000 δολάρια ή να το νοικιάζει για 37 δολάρια ενώ αναφέρει πως χρειάζονται 650 ευρώ για να μπορεί η φορητή μπαταρία να συνδεθεί με αυτή του αυτοκινήτου.Αυτή τη στιγμή στην Γαλλία, έτοιμα προς δημόσια χρήση και ενοικίαση υπάρχουν τέτοια 20 power bank.

Οι συνομιλίες φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει με την Renault και το PSA Group, ωστόσο οι ειδικοί κάνουν λόγο πως οι φορητές μπαταρίες δεν αποτελούν μια μακροχρόνια λύση.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center