Έναν μικρό στόλο αυτόνομων οχημάτων αναμένεται να φέρουν στην κυκλοφορία η Mobileye και η Intel.

Έναν μικρό στόλο αυτόνομων οχημάτων αναμένεται να φέρουν στην κυκλοφορία η Mobileye και η Intel.

Έρχονται στους δρόμους 100 αυτόνομα αυτοκίνητα

2.999 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2017)

Έναν μικρό στόλο αυτόνομων οχημάτων αναμένεται να φέρουν στην κυκλοφορία η Mobileye και η Intel, μετά την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη, έναντι του ποσού των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν διεθνή μέσα η Mobileye θα κατασκευάσει 100 αυτόνομα οχήματα που θα έχουν αυτονομία επιπέδου 4. Αυτό σημαίνει πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα είναι σε θέση να οδηγούν τους εαυτούς τους, κάτω από τις περισσότερες συνθήκες που μπορεί να βρεθεί ένα κανονικό αυτοκίνητο με τον οδηγό του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Τα πρώτα οχήματα θα κάνουν την εμφάνιση τους αργότερα μέσα στο έτος που διανύουμε και θα υποβληθούν σε δοκιμές σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Ο δοκιμαστικός στόλος θα περιλαμβάνει πολλαπλές μάρκες αυτοκινήτων και τύπους οχημάτων, ενώ η Intel αποκάλυψε πως τα οχήματα θα συνδυάζουν τις ανοιχτές πλατφόρμες υπολογιστών και την τεχνολογία 5G με τις διάφορες τεχνολογίες ανίχνευσης και χαρτογράφησης της Mobileye.
 
Τέλος σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Mobileye, Amnon Shashua τόνισε: " Η κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων και η δοκιμή τους σε συνθήκες πραγματικού κόσμου θα επιταχύνει την παράδοση τεχνολογιών και λύσεων για πλήρως αυτόνομα οχήματα".  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center