• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσείς επιμένετε ακόμη στο δερμάτινο σαλόνι;

Διαβάστηκε από 4911 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/9/2019
 

Έχετε πάρει είδηση πως το δέρμα φεύγει από τις καμπίνες των αυτοκινήτων; Πως στη θέση του οι κατασκευαστές βάζουν άλλα, νέα υλικά και πως ακόμη και οι premium μάρκες κάνουν βήματα προς την αντικατάστασή του; Εσείς γιατί επιμένετε ακόμη;

Πόσο καιρό θα πάρει να αποσυνδέσουμε το δέρμα από την ιδέα του ακριβού και του ποιοτικού στην καμπίνα; Θα πρέπει να περιμένουμε να εξαφανιστεί τελείως από το εσωτερικό των αυτοκινήτων, ή τα πρώτα δείγματα που ήδη βλέπουμε από τους περισσότερους κατασκευαστές είναι αρκετά για να μας κάνουν να καταλάβουμε πως υπάρχουν άλλα υλικά που είναι καταλληλότερα για επένδυση του σαλονιού των αυτοκινήτων;

Το δέρμα οδεύει προς την έξοδο από την καμπίνα. Αν δεν το έχετε προσέξει, τότε αξίζει να παρατηρήσετε πως όλα αυτά τα «δερμάτινα» σαλόνια είναι βασικά από συνθετικό υλικό. Σας λέει κάτι η «αλκαντάρα»; ¶λλο ένα συνθετικό υλικό που αντικαθιστά το δέρμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το συνθετικό δέρμα σιγά σιγά δίνει τη θέση του σε άλλα υλικά που δεν μοιάζουν καν με δέρμα. Η αγορά ωριμάζει και μπορεί να συνηθίσει την ιδέα ότι ένα σαλόνι δεν χρειάζεται να είναι δερμάτινο, φυσικό ή συνθετικό, για να «βγάζει» ποιότητα.

Οι κατασκευαστές φαίνεται ότι ακούν την αγορά, και τους νέους αγοραστές που δεν έχουν «δερμάτινες» απαιτήσεις, ενώ γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι στις φωνές κατά της χρήσης δέρματος και άλλων προϊόντων ζωικής προέλευσης στα αυτοκίνητα.

Πολλές μάρκες, με κυρίως premium χαρακτήρα, ακολουθούν αυτή την ιδέα, ενώ ήδη τα περισσότερα «δερμάτινα» σαλόνια δεν είναι ζωικής προέλευσης. Όμως τώρα οι κατασκευαστές θέλουν να το δείχνουν ότι δεν είναι δερμάτινα, για να δείξουν ότι ακούν τις απαιτήσεις της αγοράς.

Το δέρμα εξάλλου είναι δύσκολο υλικό και στην ψύξη και στην θέρμανσή του, ενώ το καλοκαίρι «παίρνει φωτιά» και το χειμώνα είναι παγωμένο. Για ένα σαλόνι χρειάζονται δέρματα τουλάχιστον από 9 ζώα, κάτι που ακούγεται μάλλον «βαρύ» όχι μόνο στα αφτιά των φιλόζωων, αλλά στον οποιονδήποτε.

Οι συσκευαστές επίσης θεωρούν πως η τάση κατά του δέρματος θα πάρει τέτοια τροπή στα επόμενα πέντε-δέκα χρόνια που τα σημερινά καινούργια θα πωλούνται πιο δύσκολα στην τότε αγορά αν έχουν δερμάτινα σαλόνια.

Εσείς όμως τι λέτε; Επιμένετε στο δέρμα; Παρότι καίει το καλοκαίρι; Γιατί; Επειδή δε λερώνει; Και το συνθετικό; Μήπως είναι καλύτερα; Ή όχι; Τι άλλα υλικά θέλετε αντί για δέρμα και τελικά σας ενοχλεί ή όχι η ιδέα ότι εννιά ζώα έχουν δώσει το δέρμα τους για να καθόμαστε πάνω του; Τι λέτε;

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια

O Παλιός... είναι και ωραίος και αλλιώς

Οδηγούμε: Ανανεωμένο Volkswagen Passat

Fiat 500 VS Renault Twingo

Θα έκανες μετατροπή το αμάξι σου σε ηλεκτροκίνητο;

Η κίνηση στους δρόμους

Mega Test: Ποια μοντέλα καίνε 10 cent/χλμ;

Video: Νέα BMW M8 Gran Coupe

GP Ιαπωνίας: Διπλή χαρά για τη Mercedes

Οδηγούμε: Νέο Mitsubishi L200

Ανανεωμένο Οpel Astra VS Hyundai i30

Δοκιμή: Νέα Mercedes B 200

Octavia ή Scala και 2 χιλιάρικα στην τσέπη;

Video: Opel Corsa Vs Peugeot 208

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORD: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πηγή ΣΕΑΑ

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »