Εσύ θες ακόμη δερμάτινο σαλόνι;

20.602 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2021)

Έχετε πάρει είδηση πως το δέρμα φεύγει από τις καμπίνες των αυτοκινήτων; Πως στη θέση του οι κατασκευαστές βάζουν άλλα, νέα υλικά και πως ακόμη και οι premium μάρκες κάνουν βήματα προς την αντικατάστασή του; Εσείς γιατί επιμένετε ακόμη;


Πόσο καιρό θα πάρει να αποσυνδέσουμε το δέρμα από την ιδέα του ακριβού και του ποιοτικού στην καμπίνα; Θα πρέπει να περιμένουμε να εξαφανιστεί τελείως από το εσωτερικό των αυτοκινήτων, ή τα πρώτα δείγματα που ήδη βλέπουμε από τους περισσότερους κατασκευαστές είναι αρκετά για να μας κάνουν να καταλάβουμε πως υπάρχουν άλλα υλικά που είναι καταλληλότερα για επένδυση του σαλονιού των αυτοκινήτων;

Το δέρμα οδεύει προς την έξοδο από την καμπίνα. Αν δεν το έχετε προσέξει, τότε αξίζει να παρατηρήσετε πως όλα αυτά τα «δερμάτινα» σαλόνια είναι βασικά από συνθετικό υλικό. Σας λέει κάτι η «αλκαντάρα»; ¶λλο ένα συνθετικό υλικό που αντικαθιστά το δέρμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το συνθετικό δέρμα σιγά σιγά δίνει τη θέση του σε άλλα υλικά που δεν μοιάζουν καν με δέρμα. Η αγορά ωριμάζει και μπορεί να συνηθίσει την ιδέα ότι ένα σαλόνι δεν χρειάζεται να είναι δερμάτινο, φυσικό ή συνθετικό, για να «βγάζει» ποιότητα.

Οι κατασκευαστές φαίνεται ότι ακούν την αγορά, και τους νέους αγοραστές που δεν έχουν «δερμάτινες» απαιτήσεις, ενώ γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι στις φωνές κατά της χρήσης δέρματος και άλλων προϊόντων ζωικής προέλευσης στα αυτοκίνητα.

Πολλές μάρκες, με κυρίως premium χαρακτήρα, ακολουθούν αυτή την ιδέα, ενώ ήδη τα περισσότερα «δερμάτινα» σαλόνια δεν είναι ζωικής προέλευσης. Όμως τώρα οι κατασκευαστές θέλουν να το δείχνουν ότι δεν είναι δερμάτινα, για να δείξουν ότι ακούν τις απαιτήσεις της αγοράς.

Το δέρμα εξάλλου είναι δύσκολο υλικό και στην ψύξη και στην θέρμανσή του, ενώ το καλοκαίρι «παίρνει φωτιά» και το χειμώνα είναι παγωμένο. Για ένα σαλόνι χρειάζονται δέρματα τουλάχιστον από 9 ζώα, κάτι που ακούγεται μάλλον «βαρύ» όχι μόνο στα αφτιά των φιλόζωων, αλλά στον οποιονδήποτε.

Οι συσκευαστές επίσης θεωρούν πως η τάση κατά του δέρματος θα πάρει τέτοια τροπή στα επόμενα πέντε-δέκα χρόνια που τα σημερινά καινούργια θα πωλούνται πιο δύσκολα στην τότε αγορά αν έχουν δερμάτινα σαλόνια.

Εσείς όμως τι λέτε; Επιμένετε στο δέρμα; Παρότι καίει το καλοκαίρι; Γιατί; Επειδή δε λερώνει; Και το συνθετικό; Μήπως είναι καλύτερα; Ή όχι; Τι άλλα υλικά θέλετε αντί για δέρμα και τελικά σας ενοχλεί ή όχι η ιδέα ότι εννιά ζώα έχουν δώσει το δέρμα τους για να καθόμαστε πάνω του; Τι λέτε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center