• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάνεις τα στραβά μάτια ή είσαι «οδηγάρα»;

Διαβάστηκε από 6308 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/2/2019
 

Τι θα απαντούσες αν σε ρωτούσαν για το πόσο καλά οδηγείς; Μήπως είσαι κακός οδηγός και δεν το παραδέχεσαι;

Τι θα απαντούσες αν σε ρωτούσαν για το πόσο καλά οδηγείς; Για το πόσο ικανός είσαι πίσω από το τιμόνι και για το κατά πόσο προσέχεις και είσαι πάντοτε έτοιμος να αποφύγεις, και όχι να δημιουργήσεις ατύχημα; Τι θα απαντούσες αν σε ρωτούσαν πόσο καλός οδηγός είσαι;

Αυτή την ερώτηση έθεσαν σε οδηγούς 6 χωρών, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Λουξεμβούργο, σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ποδηλατικής ομοσπονδίας του Βελγίου. Στόχος της έρευνας ήταν η σύγκριση μεταξύ της εντύπωσης που έχει κανείς για το πόσο καλός οδηγός είναι, και κάποιων βασικών χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει κανείς για να θεωρείται υποτυπωδώς «καλός».

Στη βασική ερώτηση, «πόσο καλός είσαι» το 94% απάντησε «καλός» και μόλις 6 στους 100 έδειξαν να έχουν αμφιβολίες. Από όσους θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς, το 84% δήλωσε σε επόμενη ερώτηση πως δεν έχει οδηγήσει ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλης ουσίας, αντίθετα όμως, το 62% δήλωσε πως έχει κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ οι μισοί (52%) πως το χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.

Από τους «καλούς» οδηγούς μόλις το 37% υπακούει όλα τα όρια ταχύτητας, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα φαίνεται πως αγνοούν συστηματικά όρια για ταχύτητες κάτω των 20 χλμ./ώρα.

Ευτυχώς κανείς δεν δήλωσε πως παραβιάζει φωτεινούς σηματοδότες ή απαγορευτικά εισόδου, ενώ μόλις 4% παραδέχθηκε ότι προσπερνάει σε διπλή γραμμή. Ευτυχώς γιατί αυτές οι παραβάσεις είναι οι πρώτες σε υπαιτιότητα τραυματισμών ή θανάτων στον δρόμο.

Πως γίνεται όμως κανείς να θεωρεί τον εαυτό του καλό οδηγό, ενώ ακολουθεί επιλεκτικά τα όρια ταχύτητας, και παραβιάζει τα χαμηλότερα, δηλαδή αυτά σε σχολεία και πεζοδρόμους; Πως γίνεται να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του καλό οδηγό όταν κάνει χρήση του τηλεφώνου του την ώρα που οδηγεί;

Η έρευνα, όπως και η ερώτηση «είσαι καλός οδηγός» δεν αναφέρεται στην ικανότητα του οδηγού πίσω από το τιμόνι για γρήγορη οδήγηση. Και όμως, από τα ευρήματα της έρευνας φαίνεται πως πολλοί οδηγοί την έννοια «καλός» την συνδυάζουν περισσότερο με «αγωνιστικές» ικανότητες και λιγότερο με τους κανόνες που διέπουν την ασφάλεια, και τους καλούς τρόπους στο δρόμο.

Εσείς λοιπόν τι λέτε; Πόσο καλός οδηγός είστε; Και πως εννοείτε αυτόν τον χαρακτηρισμό; Είστε καλός στο παρκάρισμα, στα στροφιλίκια, ή καλός εκεί που μετράει, στο να κινείστε με ασφάλεια στο δρόμο χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και τους γύρω σας; Τι λέτε;

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Κάντου το καλύτερο πλύσιμο με 5 κινήσεις!

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross

Mercedes C-Class Vs ΒMW Σειρά 3

Αποκλειστικό: Νέο Renault Captur

Η κίνηση στους δρόμους

Δίνεις δόση ή ντούκου;

Γκάζια και γοητεία χωρίς βενζίνη! Σε χαλάει;

Πως να καθυστερήσεις ή και να σταματήσεις τους κλέφτες;

Diesel και LPG! Κουμπώνει;

Πολέμησε τους εχθρούς του χρώματος!

Κολλάει το σασμάν;

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Το αντί-S2000 της Hyundai

Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο, 100€/μήνα

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »