Πως θες να μοιάζει το επόμενο Fiat Punto;

3.274 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2021)

H Fiat επιστρέφει στα μικρά και η λίστα με το πως θέλουμε το διάδοχο του Punto χτίζεται. Εσύ τι θα προσθέσεις;

Πως πρέπει να είναι το επόμενο Punto; Τι είναι αυτό που πρέπει να έχει για να μείνει πιστό στη φιλοσοφία των Ιταλών για τη μικρή κατηγορία;

Το μοντέλο που θα διαδεχθεί το Punto αναμένεται αρχές το 2023. Δηλαδή σύντομα. Η Fiat δεν είχε μοντέλο θεωρητικά από το 2018 που σταμάτησε να παράγει το Punto, όμως στην πράξη το μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2005 ως Grande Punto ήταν ήδη εκτός ανταγωνισμού πολύ πριν τελειώσει η παραγωγή του.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως το νέο μικρό της Fiat, άγνωστο αν θα λέγεται Punto ή όχι, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, θα είναι και αυτό συγγενές του Opel Corsa. Το 2005 η Fiat ολοκλήρωνε μία (μάλλον ατυχή) συνεργασία με την (τότε ιδιοκτήτρια της) Opel, που εκτός από τα επαγγελματικά και κινητήρες, είχε και την από κοινού εξέλιξη του μικρού μοντέλου των δύο εταιρειών. Αν και οι δύο μάρκες έλεγαν πως τα κοινά μηχανικά έφταναν μόνο το 30%, το σίγουρο είναι πως και οι δύο μάρκες έπρεπε να περιμένουν την Peugeot για να τους δώσει βάση για τον αντικαταστάτη.

Και έτσι το νέο Punto θα είναι το τέταρτο μικρό μοντέλο στο πάτωμα του Peugeot 208 μετά το Citroen C3 και του Opel Corsa. Πως θα είναι; Αν οι (σημαντικές) ομοιότητες μεταξύ 208 και Corsa, ειδικά στο εμπρός μέρος, είναι δείγμα, τότε το νέο Fiat θα είναι ιδιαίτερα φαρδύ και ευρύχωρο, όπως και τα αδελφά μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto