Εθελοντική αιμοδοσία για τραυματίες τροχαίων

1.703 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2019)

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Μετρό Συντάγματος για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος για τα τροχαία συμβάντα.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα. Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολλαπλών χρήσεων της στάσης του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 11:00 το πρωί έως και τις 17:00 το απόγευμα.

Να σημειώσουμε πως, η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», ενώ έχει την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλουν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το ανθρώπινο και υπεύθυνο εταιρικό τους πρόσωπο στην κοινωνία.
 

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν ενεργά στην υλοποίηση της αιμοδοσίας, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-8620150. Λόγω της σημαντικότητας της ενέργειας σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε δίνοντας αίμα, αλλά και να μοιραστείτε την πληροφορία στον κύκλο σας, ούτως ώστε να συγκεντρωθούν όσες περισσότερες φιάλες αίματος είναι δυνατόν.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η δράση υλοποιείται με την αρωγή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Προϋποθέσεις για την αιμοδοσία:
- Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-60 ετών
- Η συχνότητα αιμοδοσίας είναι για τους άνδρες κάθε 3 μήνες και για τις γυναίκες κάθε 4-6 μήνες
- Ο αιμοδότης να είναι απολύτως υγιής, ξεκούραστος και να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 6-8 ώρες νυκτερινού ύπνου
- Εάν αιμοδοτήσει το πρωί πρέπει να έχει προηγηθεί πλήρες πρωινό ενώ εάν είναι απογευματινή ώρα να έχουν προηγηθεί 3 ώρες από το μεσημεριανό γεύμα
- Ο αιμοδότης καλό είναι να έχει λάβει αρκετά υγρά όμως ΟΧΙ οινοπνευματώδη
- Οι γυναίκες που πρόκειται να τεκνοποιήσουν, όπως και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και 6 μήνες μετά το θηλασμό του νεογέννητου δεν πρέπει να αιμοδοτήσουν.

Toyota
moto