3 φωτογραφίες »

To CXperience concept που έκανε ντεμπούτο πριν τέσσερα χρόνια.

Eτοιμάζει νέο πολυτελές σεντάν η Citroen

4.381 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2020)

Ένα νέο οικογενειακό και πολυτελές σεντάν ετοιμάζει η Citroen, έχοντας στο μυαλό της περισσότερο την αγορά της Κίνας, όπου τα σεντάν συνεχίζουν να κυριαρχούν.


Τα σεντάν δεν σημειώνουν καλές πωλήσεις κατά την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, αλλά η Citroen έχει αποφασίσει να αυξήσει την παρουσία της σε άλλες αγορές- κυρίως στην Κίνα - όπου οι μπερλίνες ξεπερνούν σε πωλήσεις τα SUV. Για αυτό τον λόγο ετοιμάζει ένα νέο πολυτελές σεντάν, το οποίο θα λανσαριστεί στα τέλη του 2021.

Το μοντέλο θα είναι εμπνευσμένο από CXperience concept που έκανε ντεμπούτο πριν τέσσερα χρόνια και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον διάδοχο του παλιού C6. Το σεντάν θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιούν επίσης τα Peugeot 508 και DS 9 και,όπως και αυτά, θα προσφέρεται με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και μια plug-in υβριδική επιλογή.

Η Citroën, σύμφωνα με το αφεντικό της φίρμας, Vincent Cobée, ολοκληρώνει αυτή την στιγμή τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου ενώ, όσον αφορά την τιμή, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως θα είναι στα επίπεδα της Audi και της BMW. Ο Cobée εξήγησε: «Αν κοιτάξετε τώρα την Citroën, υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα τις καινοτομίες και την άνεση που προσφέρουν τα μοντέλα. Δεν είμαστε μια μάρκα φθηνή, ούτε ακριβή αλλά ούτε και στην μέση. Υπάρχει σαφής πρόθεση να προχωρήσουμε προς τα επάνω σε ό,τι αφορά την τιμή. Το σεντάν θα το δείξει αυτό».

Τέλος, ο Cobee δήλωσε πως η εξωτερική εμφάνιση της μπερλίνας θα διαφοροποιείται ανάλογα την αγορά στην οποία θα διατίθεται αφού κάθε χώρα έχει τις δικές τις προτιμήσεις και παραδόσεις.

Hyundai
vw