Η premium μάρκα της Toyota εργάζεται πάνω στο πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

Ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό η Lexus

1.530 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2019)

H Lexus έγινε μία ακόμα μάρκα η οποία επιβεβαίωσε πως προετοιμάζεται για να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τόσο για την αγορά της Ευρώπης αλλά και για αυτή της Κίνας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης, ο Διεθνής Πρόεδρος της Lexus, Yoshihiro Sawa, γνωστοποίησε πως η premium μάρκα της Toyota εργάζεται πάνω στο πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. «Σίγουρα χρειαζόμαστε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον, αλλά δεν μπορώ να πω πότε θα το παρουσιάσουμε και πως θα είναι» είπε ο Sawa την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του.
 
Οι αυστηροί έλεγχοι εκπομπών ρύπων στην Κίνα και αυτές που ισχύουν, αλλά πολύ περισσότερο θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη είναι ο βασικός παράγοντας που ωθεί τη μάρκα στον ηλεκτρισμό και τις μηδενικές εκπομπές. Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο ισχυρός άντρας της Lexus το χρονοδιάγραμμα του λανσαρίσματος του αυτοκινήτου θα εξαρτηθεί από την πορεία της εξέλιξης του.
 
Αν και η Toyota, (και κατ 'επέκταση η Lexus) είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υβριδίων παγκοσμίως, δεν ισχύει το ίδιο για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην εξέλιξη των οποίων έχουν καθυστερήσει. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς η Toyota θα ξεκινήσει να πουλά ένα αμιγώς ηλεκτρικό C-HR στην Κίνα το επόμενο έτος. Το «πράσινο» crossover θα είναι η εκκίνηση για το λανσάρισμα περισσοτέρων από 10 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025.
 
Σε ότι αφορά τη Lexus να σημειώσουμε πως εισήγαγε το πρώτο της υβριδικό αυτοκίνητο το 2005, ενώ περίπου το 26% των 698.330 οχημάτων που πούλησε παγκοσμίως το προηγούμενο έτος ήταν με υβριδικούς βενζινοκινητήρες.
 
Τέλος ο Sawa αποκάλυψε πως εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Lexus εργάζεται πάνω σε plug-in υβριδικά και οχήματα κυψελών καυσίμου.  

Mercedes
test center