Το ηλιακό αυτοκίνητο Sion θα έχει ηλιακή αυτονομία 34 χιλιόμετρα.

Ετοιμάζεται για παραγωγή το ηλιακό Sion

1.470 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2019)

Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων έχουν ανεβάσει ταχύτητα και ετοιμάζονται να προσφέρουν πλήθος ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο παγκόσμιο κοινό, ωστόσο μέσα σε αυτά αναμένεται να έχουμε και το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο!

Το εν λόγω αυτοκίνητο θα έρθει από τη γερμανική startup εταιρεία, Sono, η οποία συνεργάζεται με την National Electric Vehicle Sweden (NEVS) για την κατασκευή του πρώτου ηλιακού ηλεκτροκίνητου οχήματος παραγωγής που θα γίνει στο πρώην εργοστάσιο  της Saab στο Trollhattan της Σουηδίας.
 
Πρόκειται για ένα πεντάθυρο hatchback που ονομάζεται Sion και θα ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στον επόμενο χρόνο, με την παραγωγή του να φτάνει περίπου τις 43.000 μονάδες ετησίως. Παράλληλα η εταιρεία ανέφερε πως σε διάστημα οκτώ ετών θα κατασκευαστούν 260.000 οχήματα.
 
Το Sion έχει ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες στα πάνελ του, που βοηθούν να φορτιστεί η μπαταρία του και να προσφέρει αυτονομία κίνησης μέσω ήλιου για 34 χιλιόμετρα. Το όχημα μπορεί επίσης να φορτιστεί μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, παρέχοντας αυτονομία για 250 χιλιόμετρα. Μάλιστα μετά την παρουσίαση των πρωτότυπων μοντέλων που έλαβε χώρα το 2017, η Sono δοκιμάζει το αυτοκίνητο στην Ευρώπη.
 
Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει πως το Sion θα είναι εξοπλισμένο με ολοκληρωμένες επιλογές κοινής χρήσης, ενώ θα έχει και μια τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης που θα τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια την οποία στη συνέχεια θα τροφοδοτεί σε άλλα οχήματα ή στους σταθμούς φόρτισης.
 
Το Sion θα κοστίσει περίπου 25.500 ευρώ, ενώ η γερμανική startup λέει ότι ήδη έχει λάβει κοντά στις 9.800 παραγγελίες για το αυτοκίνητο. Τέλος να σημειωθεί πως με βάση την ίδια πλατφόρμα υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη και άλλων μοντέλων.   

NEO PROACE
NISSAN