• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Έτοιμο για δράση το Opel Corsa-e Rally

1.513 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/11/2020

Το Opel Corsa-e Rally είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι της εταιρείας. Τα ηλεκτρικά οχήματα με το χαρακτηριστικό έμβλημα ‘Blitz' θα λάβουν μέρος την επόμενη χρονιά σε μια σειρά αγώνων ενιαίου τύπου – το ADAC Opel e-Rally Cup.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τέσσερα Corsa-e Rally της Opel Motorsport ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα μία τριήμερη δοκιμή στο Pferdsfeld Test Center, με οδηγούς τους Marijan Griebel, Horst Rotter και τον Volker Strycek που έχει γράψει ιστορία στην Opel. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100kW (136 ίππων) κάλυψαν συνολικά 1.500 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα. Το Corsa-e Rally βασίζεται στο επιτυχημένο Opel Corsa-e, που κέρδισε το "Χρυσό Τιμόνι 2020".

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος δοκιμών τα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν απόσταση που ισοδυναμεί με δύο πλήρεις αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM) – συμπεριλαμβανομένων των ειδικών διαδρομών, των απλών διαδρομών και του σέρβις των αυτοκινήτων. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως οι χρόνοι οδήγησης και φόρτισης, η διαχείριση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και οι ρυθμίσεις του λογισμικού, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε συνθήκες ενός αγώνα ράλι. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν δοκιμές μακράς διάρκειας για τον έλεγχο της αντοχής των νέων εξαρτημάτων.

«Ήταν μια εποικοδομητική και επιτυχημένη δοκιμασία», δήλωσε ο Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport. «Συγκεντρώσαμε σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες εν όψει των προετοιμασιών για το 2021 Opel e-Rally Cup. Δυστυχώς, αρκετοί αγώνες ράλι στους οποίους θα δοκιμάζαμε τα οχήματα εξέλιξης δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Αυτό κατέστησε την προσομοίωση των αγώνων στο Pferdsfeld ακόμα πιο σημαντική – με αποτέλεσμα το νέο Corsa-e Rally να είναι τώρα έτοιμο για δράση.»

Το ADAC Opel e-Rally Cup θα περιλαμβάνει οκτώ αγώνες μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου του 2021. Ένα επιπλέον προπαρασκευαστικό ράλι για όλες τις εγγεγραμμένες ομάδες είναι προγραμματισμένο να γίνει πριν την έναρξη της σεζόν.