Έτσι πήρε τις Mercedes o Kim Jong-un.

Έτσι πήρε τις Mercedes o Kim Jong-un (+vid)

5.348 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Τον τρόπο με τον οποίο ο Kim Jong-un κατάφερε να εξασφαλίσει τις θωρακισμένες Mercedes γνωστοποίησε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στα τέλη Απριλίου το Associated Press προσέγγισε την Daimler σχετικά με τις διάφορες S-Class που είχε στη διάθεσή του ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, οι οποίες εντοπίστηκαν σε αρκετές σημαντικές συναντήσεις του ίδιου. Τότε η μάρκα είχε γνωστοποιήσει πως δεν γνώριζε από που και με ποιον τρόπο ο Kim Jong-un πήρε στην κατοχή του τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, υποστηρίζοντας πως σέβεται το εμπάργκο που έχει κηρύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, κατά της Πιονγκγιανγκ.
 
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου ύστερα από έρευνα η εφημερίδα New York Times έφερε στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο με τον οποίο ο Kim Jong-un απέκτησε τα αυτοκίνητα.  Η έρευνα άρχισε από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου ένα ζευγάρι θωρακισμένων Mercedes-Benz φορτώθηκαν σε ένα πλοίο. Μετά από 41 ημέρες στη θάλασσα, τα αυτοκίνητα έφθασαν στην Κίνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιαπωνία σε ξεχωριστό πλοίο, πριν μεταφερθούν εκ νέου με άλλο πλοίο στη Νότια Κορέα.
 
Εκεί τα δύο αυτοκίνητα επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό πλοίο-φάντασμα το οποίο απενεργοποίησε το σύστημα εντοπισμού του από την 1η μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, μία πρακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε πλοία που «σπάνε» τα εμπάργκο ή τους διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας. Κάπως έτσι το πλοίο βρέθηκε στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και την ίδια ημέρα τα αυτοκίνητα φορτώθηκαν σε δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Βορείου Κορέας, που έκαναν το ταξίδι Πιονγκγιανγκ-Βλαδιβοστόκ και πάλι πίσω.
 
Κάπως έτσι έφτασαν στα χέρια του Kim Jong-un oι δύo θωρακισμένες Mercedes. Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times.
 

Hyundai
vw