Euro NCAP: Φινάλε στις δοκιμές για το 2022 με 14 αυτοκίνητα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Euro NCAP: Φινάλε στις δοκιμές για το 2022 με 14 αυτοκίνητα

1.310 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2022)

14 αυτοκίνητα πέρασαν από τους εξονυχιστικούς ελέγχους του Euro NCAP, όντας μάλιστα τα τελευταία για το 2022. Δείτε ποια είναι και τις επιδόσεις τους!

Τελευταία «φουρνιά» για το 2022

Τα αποτελέσματα της τελευταίας «φουρνιάς» αυτοκινήτων, για το 2022, που πέρασαν από τους ελέγχους τους, δημοσίευσαν οι άνθρωποι του Euro NCAP. Η τελευταία ομάδα αυτοκινήτων περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται τρία κινέζικα αυτοκίνητα, οικογενειακά αυτοκίνητα, off-road, πολυμορφικά, pick-up και premium. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Κορυφαία τα pick-up, Ranger και Amarok

Ξεκινώντας από το Ford Ranger, το εντυπωσιακό pick-up κατάφερε να πετύχει την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων, ένα περισσότερο από το μικρό SUV της μάρκας, Puma, που βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια, ύστερα από επαναξιολόγηση. Πεντάστερο αναδείχτηκε και το έτερο pick-up, της παρέας, το Volkswagen Amarok, όπως και το αμιγώς ηλεκτρικό ID. Buzz. Ωστόσο, ο τρίτος εκπρόσωπος της γερμανικής μάρκας, το Touran, δεν συνέβαλε στο να σημειωθεί χατ-τρικ για την μάρκα αφού στην επαναξιολόγησή του πήρε τέσσερα αστέρα χάνοντας πόντους στην προστασία των ενηλίκων επιβατών. Με τέσσερα αστέρια έφυγε από τις δοκιμές του Euro NCAP και το Peugeot 408 όντας εξοπλισμένο με το στάνταρ πακέτο ασφάλειας.

Πεντάστερα τα Octavia, GLC και Lexus RX

Από κει και πέρα η Octavia της Skoda κατάφερε να σημειώσει υψηλή και ισορροπημένη βαθμολογία στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες με αποτέλεσμα να πάρει τα πέντε αστέρια. Το ίδιο έκανε και η Mecedes GLC, καθώς το γερμανικό SUV θριάμβευσε με 92% και 90%, αντίστοιχα στην προστασία ενηλίκων και παιδιών. Κορυφαίες επιδόσεις και πέντε αστέρια πέτυχε και το Lexus RX, αλλά και τον Land Rover Discovery Sport.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto