Έχεις φυσικό αέριο στο σπίτι; Έχεις πρατήριο για το αμάξι σου!

14.180 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2021)

Νέα συσκευή της BRC επιτρέπει τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου με φυσικό αέριο στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα, με μια μόνο προϋπόθεση.

To φυσικό αέριο (CNG) μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, καθώς υπολογίζεται πως τα αυτοκίνητα που κινούνται με αυτό είναι περίπου 14,5 εκατομμύρια, ωστόσο στην Ελλάδα, αυτός ο τύπος καυσίμου δεν είναι το ίδιο διαδεδομένος. Οι λόγοι είναι δύο. Αρχικά, η διαθεσιμότητα  καινούριων αυτοκινήτων με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου είναι μικρή, ενώ επίσης, τα πρατήρια ανεφοδιασμού σε όλη την χώρα είναι μόλις 20, με τα 8 από αυτά να βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


H BRC έρχεται να δώσει την λύση
Η ιταλική εταιρεία BRC που έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα από τα συστήματα υγραεριοκίνησης (LPG) που προσφέρει, δίνει τώρα την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να ανεφοδιάζει μόνος του με φυσικό αέριο το αυτοκίνητό του στο σπίτι του, όποτε θέλει και χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, αρκεί υπάρχει εγκατάσταση φυσικού αερίου στην οικία του.

Tι χρειάζεται
Eφόσον το σπίτι έχει εγκατάσταση φυσικού αερίου, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή συσκευή 30x14x13 που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πχ. στο parking, ώστε ο οδηγός να ανεφοδιάζει το αυτοκίνητό του, όσο δεν το χρησιμοποιεί. Η BRC ισχυρίζεται πως το σύστημα ανεφοδιασμού καταναλώνει ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια, όσο περίπου μια μικρή «λευκή» συσκευή, ενώ ο θόρυβος που κάνει είναι αντίστοιχος ενός κλιματιστικού.

Πόσο γρήγορα ανεφοδιάζεται το όχημα - Αυτονομία
Η BRC ανακοινώνει πως μέσα σε 10 ώρες, η συσκευή μπορεί να ανεφοδιάσει το όχημα με 15 κιλά φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει πως το Polo ΤGI με το εργοστασιακό σύστημα αεριοκίνησης που περιλαμβάνει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14,2 κιλών, μπορεί να ανεφοδιαστεί πλήρως σε λιγότερο από 10 ώρες και να πραγματοποιήσει περίπου 330 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες (πόλη και εθνική) ή ακόμα και 400 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο, αφού καταναλώνει σύμφωνα με τις μετήσεις μας 4,2 κιλά CNG/100χλμ. Όλα αυτά χωρίς να περιλαμβάνουμε το ντεπόζιτο βενζίνης των 9 λίτρων που προσφέρει επιπλέον 150 χλμ.. Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center