Φανταστικός αγώνας εν μέσω βροχής στην πίστα Interlagos
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φανταστικός αγώνας εν μέσω βροχής στην πίστα Interlagos

F1: Ο αγώνας της χρονιάς!

4.771 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2016)

Μία «στροφή» πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος Formula 1, ο αγώνας στην πίστα του Interlagos στη Βραζιλία, είχε τα πάντα: Βροχή, διακοπές, ατυχήματα, προσπεράσεις, στρατηγική, συγκίνηση, αποθέωση, αποδοκιμασίες, αλλά και «μάχη» για τον τίτλο.

Ο Λουίς Χάμιλτον ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νικητής στην πίστα του Interlagos, διατηρώντας το σερί των τελευταίων αγών που τον κρατούν τυπικά «ζωντανό» στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου του πρωταθλητή της Formula 1. Ο βρετανός οδηγός της Mercedes, ξεκίνησε από την pole position και παρέμεινε πρωτοπόρος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, παρακολουθώντας έτσι από… απόσταση, όσα εντυπωσιακά εξελισσόταν πίσω του.

Ο Λουίς Χάμιλτον πήρε τη νίκη στη Βραζιλία, αλλά ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, παρέμεινε το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Ο Λουίς Χάμιλτον πήρε τη νίκη στη Βραζιλία, αλλά ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, παρέμεινε το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Με σημαντικότερο γεγονός, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, την τρομερή εμφάνιση του Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος με συνεχείς προσπεράσεις στη βροχή κατάφερε να φθάσει μέχρι και τη δεύτερη θέση απειλώντας να βάλει «φωτιά» στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά -εξαιτίας και της λανθασμένης επιλογής στρατηγικής της ομάδας του με τα ενδιάμεσα λάστιχα- να μένει τελικά τρίτος, επιτρέποντας στο Νίκο Ρόσμπεργκ να κρατήσει τη δεύτερη θέση και τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, αφού έχει πια 12 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταβλό του στη Mercedes, ενόψει του τελευταίου αγώνα της σεζόν στο Αμπου Ντάμπι.

Best Car 2017: Ψήφισε & Κέρδισε 1 Audi Q2, 1 Citroen C3, 1 Nissan Micra και δεκάδες άλλα δώρα!
 
Από εκεί και πέρα, το ατύχημα του Κίμι Ραϊκόνεν, η Ferrari του οποίου έφυγε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού προσκρούοντας στο pitwall, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει τον ίδιο ή ένα από τα μονοθέσια που ακολουθούσαν, ήταν ένα από τα σημεία του αγώνα που έκλεψαν την παράσταση, όχι όμως όσο και η αποχώρηση του Φελίπε Μάσα. Στον 46ο γύρο, η Williams του βραζιλιάνου έμεινε εκτός αγώνα, με τον ίδιο να ξεσπά σε κλάματα στην τελευταία εμφάνιση της σπουδαίας καριέρας του μπροστά στους συμπατριώτες τους, οι οποίοι και τον αποθέωναν στη βροχή.
 
Μια βροχή που έφερε πέντε φορές το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, με το κοινό να αποδοκιμάζει από ένα σημείο και μετά, για τις συνεχείς διακοπές και τις ομάδες να είναι διχασμένες ως προς την ορθότητα των σχετικών αποφάσεων.
 
Τέλος, όσον αφορά την υπόλοιπη τελική κατάταξη, την 4η θέση κατέλαβε με εξαιρετική εμφάνιση, ο Σέρχιο Πέρες με Force India και ακολούθησαν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ο Κάρλος Σάινθ Tζ. με Toro Rosso, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, Φελίπε Νασρ, κατακτώντας και τους πρώτους φετινούς πόντους της Sauber, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

LEASING APRILIOS
4green