FCA: «Έγιναν λάθη με τη Maserati»

2.008 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2018)

To καινούριο αφεντικό της Fiat-Chrysler, Mike Manley, αν και δεν κατανόμασε τον Marchionne ως υπεύθυνο, υποστήριξε πως στο παρελθόν έγιναν σημαντικά λάθη που τώρα έχουν οδηγήσει τη Maserati στην ανυποληψία. Δείτε τι είπε.

Με μόνο 950 ταξινομήσεις τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, μία από τις πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως, η πορεία της Maserati δεν κρίνεται επιτυχημένη. Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς πως για το 2018, οι ταξινομήσεις της μάρκας έχουν φτάσει τα 9.363 αυτοκίνητα, 16% μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Η έλλειψη νέων μοντέλων αποτελεί ένα από κύρια θέματα που πρέπει να λύσει η Maserati, ωστόσο πολλά φαίνεται πως ήταν τα λάθη που έκαναν τα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας στον τομέα του marketing.
 
Ο Mike Manley, αφεντικό του αμερικανικοιταλικού ομίλου FCA, εξέφρασε σε δηλώσεις του την πεποίθηση πως η Maserati αντιμετωπίστηκε σαν «μάρκα μαζικής παραγωγής», ενώ τόνισε πως μπήκε λανθασμένα στο ίδιο κάδρο με την Alfa Romeo. Τα ακριβή του λόγια ήταν: « Όταν βάλαμε μαζί την Maserati και την Alfa Romeo έγιναν δύο πράγματα: Κατ αρχάς, μειώθηκε η προσοχή μας στην Maserati και δεύτερον, η Maserati αντιμετωπίστηκε σαν μάρκα μαζικής παραγωγής που από την φύση της… δεν είναι».

Ο Sergio Marchionne είχε θέσει ως στόχο να φτάσουν οι πωλήσεις της μάρκας το 2018 στις 75.000, ωστόσο η μάρκα επαναπροσδιόρισε τον στόχο τον περασμένο Ιούνιο στις 50.000, μιας και η αρχική εκτίμηση του Marchionne κρίθηκε πολύ αισιόδοξη. Και η δεύτερη πρόβλεψη πάντως δεν φαίνεται πως ήταν εύστοχη αφού κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους, η Maserati ανακοίνωσε πως πούλησε μόνο 26.400 αυτοκίνητα, και άρα το όριο των 50.000 πωλήσεων μέχρι το τέλος του έτους είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto