Εσείς θα θέλατε να δείτε ένα νέο Panda 100 τώρα που ήρθε το Up! GTI;

Θα φέρει το νέο Up! GTI νέο Fiat Panda 100;

8.684 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2018)

H VW έφερε το Up! σε έκδοση GTI. Που είσαι Fiat με ένα νέο Panda 100; Θα θέλατε ένα νέο Panda 100 ή το Up! GTI σας κάνει και σας περισσεύει;

Μπορεί να πήρε στη VW 6 χρόνια να λανσάρει τη γρήγορη έκδοση του Up!, όμως το αποτέλεσμα είναι άψογο και η υπομονή άξιζε τον κόπο. Τώρα μένει να δούμε τη Fiat να σηκώνει το γάντι και να λανσάρει τη δεύτερη γενιά ενός Panda 100. Πού είναι όμως;

Το νέο Up! GTI είναι ότι καλύτερο έχουμε δει από τη VW τα τελευταία χρόνια. Όχι γιατί έχει κάτι ριζοσπαστικό, ίσα ίσα, για το αντίθετο. Γιατί έχει όλα τα αναμενόμενα ζητούμενα που θα είχε ένα μοντέλο της μάρκας με τα χαρακτηριστικά GTI. Μόνο που τα έχει σε μικρότερη συσκευασία και με προσιτή τιμή.

Έτσι το Up! έχει χαμηλότερη ανάρτηση, όμορφες ζάντες, καρό καθίσματα και ίσιο κάτω μέρος στο τιμόνι, εξάρι κιβώτιο και ένα μοτέρ δυναμωμένο όχι με «πρόγραμμα» αλλά μηχανικά. Μεγαλύτερο τούρμπο, ισχυρά πιστόνια, ενισχυμένα μηχανικά μέρη.

Αν και θα θέλαμε ένα σετ δίσκους στα πίσω φρένα, τα ταμπούρα του GTI αρκούν προς το παρόν να σταματήσουν το ελαφρύ αμάξωμα, παρότι επιταχύνει ταχύτερα από ποτέ. 115 άλογα από 1.000 κυβικά δεν είναι λίγα, μέχρι να θυμηθείς πως η Ford (στο Fiesta) αποδίδει 140. Αρκούν όμως για το Up, και παρά την υστέρηση του τούρμπο και τον «ψεύτικο» ήχο, το μίνι GTI είναι χορταστικό, έχει χαρακτήρα, επιδόσεις και νόημα.

Αυτό που δεν έχει είναι αντίπαλο. Σαφώς η Abarth προσφέρει το 500 με νούμερα που τρώνε το Up! GTI για πρωινό, όμως αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ένα νέο Panda με 100+ άλογα, χαμηλό και γεμάτο  χαρακτήρα όπως ήταν το παλιό. Το Up GTI ανοίγει το δρόμο για να κάνει η Fiat την καλύτερη κίνηση τα τελευταία χρόνια της ιστορίας της. Το Panda έχει όλα τα ζητούμενα, έχει μοτέρ που σηκώνουν άλογα, και ξέρει να στήνει αυτοκίνητα για χορταστική οδήγηση.

Η Fiat έχει επίσης στα γονίδιά της κάτι που απουσιάζει πλήρως από την VW. Ένα παιχνιδιάρικο στήσιμο που επιτρέπει υπερστροφή στο άφημα του γκαζιού, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους λάτρεις της οδήγησης.

Που είναι όμως το Panda 100; Θα το περιμένετε; Αν πήρε στο Up! 6 χρόνια να βγει GTI, μπορεί να περιμένουμε πολύ για το Panda. Ή μήπως θα πάτε καρφί για το Up στη γρήγορη έκδοση; Μήπως είναι το αυτοκίνητο που περιμένατε; Το GTI που τώρα μπορείτε να αγοράσετε; Με τα όλα του; Τι λέτε; Θα το πάρετε;

PEIRAIOS LEASING
test center