Ψηφιακή πρόταση για το SUV της Ferrari.

Ψηφιακή πρόταση για το SUV της Ferrari.

Ferrari: «Πρόκληση η κατασκευή SUV»

3.968 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2019)

Η Ferrari έχει έρθει αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις στην προσπάθειά της να κατασκευάσει το πρώτο SUV της ιστορίας της.

Η Ferrari ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο SUV στην πολύχρονη ιστορία της μέσα στο 2022 για να πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς σε μια κατηγορία που αυτή την στιγμή κυριαρχεί η Lamborghini Urus.

Ο τεχνικός διευθυντής της πασίγνωστης εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Michael Leiters δήλωσε πως αυτό το εγχείρημα αποτελεί τεράστια πρόκληση για την φίρμα σημειώνοντας: «Eίναι μια νέα κατηγορία για την Ferrari. Η διαδικασία ανάπτυξης είναι πολύ διαφορετική σε αυτό το μοντέλο γιατί έχουμε εντελώς νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στην ανάπτυξή του. Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως η καμπίνα θα είναι σωστή, εργονομική και άνετη; Πώς θα συνδυάσουμε τα σπορτίφ στοιχεία με την άνεση; Πώς διαμορφώνεται το DNA της Ferrari σε ένα αυτοκίνητο που θα πρέπει να είναι και άνετο; Eίναι μια πρόκληση, μια ευκαιρία και συνάμα είναι διασκεδαστικό. Έχουμε ήδη αναπτύξει κάποια concept αλλά θέλουμε να εξετάσουμε την κατηγορία και να παρουσιάσουμε κάτι πολύ διαφορετικό.»

Διαρροές κάνουν λόγο πως η ισχύς του SUV θα πηγάζει από έναν V8 κινητήρα με δύο υπερτροφοδότες και σε συνδυασμό με κάποιο υβριδικό σύστημα. Η ηλεκτρική τεχνολογία λέγεται πως θα είναι το σημείο κλειδί για να μπορέσει το μοντέλο να ξεπεράσει τα 650 άλογα που αποδίδει η Urus μέσω του δικού της V8 twin-turbo κινητήρα των 4,0 λίτρων.

Η απόφαση της Ferrari να λανσάρει ένα SUV έχει να κάνει φυσικά με τις σημαντικές πωλήσεις που πιστεύει η φίρμα ότι μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο μοντέλο εκμεταλλευόμενο τη μόδα των τελευταίων ετών. Η διάσημη εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων θα ακολουθήσει έτσι το παράδειγμα των Porsche, Rolls-Royce και Bentley.
 

Mercedes
test center