Η Mercedes-Benz θα ξεκινήσει αργότερα φέτος στην Ευρώπη, την εισαγωγή στην αγορά της νέας υπο-φίρμας «EQ».

Θα βγει στους δρόμους αρχικά συνοδεύοντας το όνομα της plug-in υβριδικής Mercedes-Benz S560e, αλλά και της GLC C-Cell (φωτό).

Τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της εταιρείας θα έχουν το λογότυπο «EQ Power».

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της AMG όπως το Project One, θα έχουν ταμπελάκι που θα γράφει «EQ Power+».

Το πρώτο «κανονικό» Mercedes-EQ μοντέλο δε θα λανσαριστεί πριν το 2019 και θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover, το οποίο έχουμε δει ως EQ Concept.

Αν θέλετε να μπερδευτείτε και άλλο με τα ονόματα, σημειώστε πως υπάρχει ήδη εφαρμογή για smartphone της Mercedes, που λέγεται «EQ Ready»…

Φέτος η Mercedes-EQ

2.222 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2017)

Μετά τη σπορ Mercedes-AMG και την πολυτελή Mercedes-Maybach, έρχεται φέτος μια νέα αυτόνομη υπο-φίρμα της γερμανικής εταιρείας, η «ηλεκτρική» Mercedes-EQ.

Η Mercedes-Benz θα ξεκινήσει αργότερα φέτος στην Ευρώπη, την εισαγωγή στην αγορά της νέας υπο-φίρμας «EQ». Η εταιρεία εισήγαγε την EQ το 2016 στην έκθεση στο Παρίσι και θα βγει στους δρόμους αρχικά συνοδεύοντας το όνομα της plug-in υβριδικής Mercedes-Benz S560e, αλλά και της GLC C-Cell με τις κυψέλες υδρογόνου, όπως και στο hypercar Project One.
 
Ενδιαφέρον έχει πως τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της εταιρείας θα έχουν το λογότυπο «EQ Power», ενώ τα ηλεκτρικά μοντέλα της AMG όπως το Project One, θα έχουν ταμπελάκι που θα γράφει «EQ Power+». Η γερμανική φίρμα θα αναφέρεται στα μοντέλα της που διαθέτουν ηλεκτρική ενέργεια κάποιας μορφής, ως «Mercedes-EQ», ακολουθώντας τη λογική των «Mercedes-AMG» και «Mercedes-Maybach».
   
Αν θέλετε να μπερδευτείτε και άλλο με τα ονόματα, σημειώστε πως υπάρχει ήδη εφαρμογή για smartphone της Mercedes, που λέγεται «EQ Ready»… Όπως και να έχει με την νομενκλατούρα, το πρώτο «κανονικό» Mercedes-EQ μοντέλο δε θα λανσαριστεί πριν το 2019 και θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover, το οποίο έχουμε δει ως EQ Concept.
 
Σε ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική, το αφεντικό προϊοντικής στρατηγικής και σχεδιασμού της Mercedes, Wilko Andreas Stark, έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως τα πλήρως ηλεκτρικά EQ μοντέλα θα υιοθετήσουν μια σχεδιαστική γλώσσα που είναι «πολύ, πολύ καθαρή, δίχως καθόλου γραμμές».

SPRING SEAT
NISSAN