Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή της RedBull στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά το 2020.

Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή της RedBull στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά το 2020.

RedBull: μένει ή φεύγει;

2.876 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2017)

Το αφεντικό της Red Bull, Helmut Marko δήλωσε ότι προκειμένου η ομάδα του να συμμετάσχει και μετά το 2020 στη Formula 1 θέτει κάποιους όρους.

Ο Helmut Marko, πρόεδρος της ομάδας της Red Bull στη Formula 1 δήλωσε ότι αν οι κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2021 δεν είναι σημαντικά καλύτεροι η ομάδα του θα αποσυρθεί από το άθλημα. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μια προειδοποιητική βολή από τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις σχετικά με τους νέους κανονισμούς αλλά προκειμένου να συνεχίσει να έχει παρουσία στη Formula 1 η Red Bull έχει κάποιους όρους.
Ο Markoδήλωσε σχετικά στην El Confidencial: «Η ιδέα είναι πολύ απλή. Θέλουμε κινητήρα περίπου στους 1.000 ίππους, με κοινό για όλους KERS και μπαταρία, και αυτά με κόστος εξέλιξης που να μην ξεπερνάει τα 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να παράγεται αρκετά δυνατός ήχος και να είναι έτσι σχεδιασμένα που να μπορεί ο οδηγός να κάνει τη διαφορά. Καλό θα ήταν ανεξάρτητες εταιρείες όπως η Ilmor και η Cosworth να μπορέσουν να εισέλθουν στο άθλημα καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο για ομάδες όπως εμείς ή η McLaren να βρεθεί προμηθευτής κινητήρων».
 
«Ναι, αν αυτοί οι όροι δεν εκπληρωθούν θα αποχωρήσουμε από τη Formula 1 καθώς πέρυσι βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να μην έχουμε κινητήρες και η Renault τελικά δέχτηκε να μας προμηθεύσει μόνο και μόνο επειδή δέχτηκε πιέσεις από τον Ecclestone. Θέλουμε να υπάρχει κατά το δυνατόν ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες και όχι να εκβιαζόμαστε οι πελατειακές ομάδες από τους κατασκευαστές κινητήρων».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center