Fiat 500 VS Renault Twingo

36.734 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

Τα Renault Twingo και Fiat 500 είναι δύο ξεχωριστά μίνι μοντέλα, που πέρα από τις compact διαστάσεις τους, διαθέτουν ένα ξεχωριστό και εκλεπτυσμένο στιλ, με premium στοιχεία για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Η κατηγορία των μίνι μοντέλων είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς απευθύνεται κυρίως σε ένα πιο νεανικό κοινό, το οποίο συνηθίζει να παίρνει αποφάσεις, ακόμα και όταν πρόκειται για μια σημαντική, όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου, κυρίως βάσει συναισθήματος και όχι λογικής.

Συνεπώς προσανατολισμένες σε αυτό το γεγονός οι εταιρείες, συνηθίζουν να προικίζουν τα μοντέλα τους με περισσότερο στιλ, διάφορα εξέχοντα στοιχεία τεχνολογίας, αλλά και λεπτομέρειες που δίνουν το κάτι παραπάνω.

Εμείς επιλέξαμε να συγκρίνουμε δύο μοντέλα που διαθέτουν το κάτι παραπάνω για τα δεδομένα της κατηγορίας, τα Fiat 500 και το ανανεωμένο Renault Twingo, δύο άκρως στιλάτα και κομψά μίνι, στις τούρμπο βενζινοκίνητες εκδόσεις 85 και 95 ίππων, με τις τιμές των δύο μοντέλων να διαμορφώνονται από  15.200 και 13.380 ευρώ αντίστοιχα.

Σχεδίαση: Με ιδιαίτερο χαρακτήρα και υψηλή αισθητική
Το εξωτερικό στιλ αποτελεί το κυριότερο προσόν της υπόστασης του Renault Twingo και του Fiat 500, με τα δύο αυτοκίνητα να στοχεύουν στο μοντέρνο lifestyle και το διαφορετικό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα και στα δύο μοντέλα οι δυνατότητες εξατομίκευσης καλύπτουν αρκετές σελίδες των καταλόγων τους. Υπάρχουν ωστόσο χτυπητές διαφορές.

Αρχικά, το 500 είναι 3θυρο, ενώ το Twingo 5θυρο, ενώ στη σχεδίαση του ιταλικού μοντέλου κυριαρχούν οι πολλές καμπύλες και τα στρογγυλεμένα μπροστά φώτα που δίνουν ένα πιο ρετρό χαρακτήρα. Από την άλλη το μίνι της Renault διαθέτει καθαρές γραμμές και μεγάλες επιφάνειες, την ώρα που η φωτεινή επιγραφή των φωτιστικών σωμάτων με το χαρακτηριστικό C-Shape και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά στο εμπρός και πίσω μέρος, δίνουν μια ακόμα πινελιά διαφορετικότητας στο μοντέλο. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center