• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το αυξημένο ύψος του Fiat Panda εξασφαλίζει καλή περιφερειακή ορατότητα, ωστόσο υπό πίεση οι κλίσεις του αμαξώματος είναι αυξημένες. Η λειτουργία CITY που αυξάνει την υποβοήθηση στο τιμόνι, κάνει το παρκάρισμα «παιχνιδάκι».

Το Seat Mii είναι ευχάριστο οδηγικά και αυτό γιατί το τιμόνι έχει καλή αίσθηση ενώ η ανάρτηση είναι σφικτή όσο πρέπει για να λειώνει αποτελεσματικά τις κακοτεχνίες των δρόμων.

All-around player είναι το Hyundai i10 στο δρόμο. Η ανάρτηση απορροφά πολύ όμορφα τις ανωμαλίες του δρόμου.

Οδική συμπεριφορά: Ευέλικτα στην πόλη και σταθερά υπό πίεση

47.870 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2015

Τα τρία μοντέλα της συγκριτικής αυτής δοκιμής θα περάσουν το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους στην πόλη. Είναι φτιαγμένα για αυτήν, διαθέτουν μικρό κύκλο στροφής, είναι ευέλικτα, ευκολοδήγητα, με καλή περιφερειακή ορατότητα και ξεκούραστα στις ανωμαλίες του δρόμου, παρά το μικρό τους μεταξόνιο. Επιπλέον, και τα τρία μπορούν να αφήσουν μακριά τα σύνορα της πόλης, παίζοντας έτσι το ρόλο μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Πιο αναλυτικά, το Panda έχει καλή ποιότητα κύλισης, αλλά όταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν, ο πίσω άξονας δείχνει ελαφρώς νευρικός πάνω από τα εγκάρσια σαμαράκια. Από την άλλη, το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, είναι το μόνο με έξτρα υποβοήθηση (επιλογή City), ενώ τα φρένα είναι και αυτά ικανά με καλή αίσθηση. Το SEAT Mii από την άλλη καταφέρνει και κρύβει το γεγονός ότι, πρόκειται για ένα μίνι αυτοκίνητο. Έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης, είναι αρκετά σφιχτό, χωρίς να γίνεται κουραστικό, ενώ πουθενά δε δείχνει άτσαλο ή απρόσεκτο όσον αφορά στη συνδεσμολογία ή στη στιβαρότητα του πλαισίου. Το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, στις στροφές οι κλίσεις είναι ελεγχόμενες, στις ευθείες είναι σταθερό και δείχνει σίγουρο, ενώ δεν ενοχλείται από αεροδυναμικούς θορύβους.Τέλος, το Hyundai i10 διαθέτει επίσης ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά με την ανάρτηση να καταφέρνει να λειαίνει τις ανωμαλίες του δρόμου, την ίδια στιγμή που η προσεγμένη ηχομόνωση δίνει επιπλέον πόντους. Γρήγορο είναι επίσης το σύστημα διεύθυνσης, θα το θέλαμε όμως λίγο πιο πλούσιο σε πληροφόρηση.