• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρόλο που ο TSI κινητήρας υστερεί σε ισχύ καταφέρνει να χαρίζει καλύτερες επιδόσεις στο Leon λόγω του μικρότερου βάρους του μοντέλου.

  Κινητήρες:Το χαμηλό βάρος στέφει νικητή το Leon

  50.867 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/2/2018

  Στο πεδίο των κινητήρων έχουμε αντιπαράθεση του diesel κινητήρα των 1,3 λίτρων της Fiat, απέναντι σε δυο υπερσύγχρονους 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1,0 λίτρου. Ο EcoBoost της Ford είναι αυτός με την μεγαλύτερη απόδοση, ακολουθούμενος από τους 115 ίππους του TSI κινητήρα του Leon. 

  Το Τipo κερδίζει στο πεδίο της κατανάλωσης όμως τόσο σε επιδόσεις όσο και σε λειτουργικά χαρακτηριστικά η διαφορά της «φύσης» τους είναι ιδιαίτερα αντιληπτή υπέρ των βενζινοκινητήρων, μιας και η ροπή του είναι ισόποση (200 Nm) και αποδίδεται σε πιο περιορισμένο φάσμα. 

  Ο TSI κινητήρας του Leon αν και έχει πιο χαμηλή απόδοση από τον EcoBoost, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση στην μεταξύ τους κόντρα μιας και έχει να «κάνει» με πιο ελαφριά κατασκευή. Σε κάθε περίπτωση οι 2 βενζινοκινητήρες έχουν πολύ καλή αμεσότητα από χαμηλά και θετικό τράβηγμα παντού, ενώ και η λειτουργία τους παρά την 3κύλινδρη κατασκευή τους είναι πιο πολιτισμένη από τον τραχύ σε πολλές περιπτώσεις κινητήρα MTJ του Tipo.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ