Ακριβώς όπως οι γιατροί χρησιμοποιούν το στηθοσκόπιο για να ακροαστούν τον ασθενή, έτσι και οι εργαζόμενοι της Ford ακροάζονται τους κινητήρες πριν τοποθετηθούν στα «Hot Hatch» μοντέλα της.

Ακριβώς όπως οι γιατροί χρησιμοποιούν το στηθοσκόπιο για να ακροαστούν τον ασθενή, έτσι και οι εργαζόμενοι της Ford ακροάζονται τους κινητήρες πριν τοποθετηθούν στα «Hot Hatch» μοντέλα της.

Προηγμένος έλεγχος Focus RS (+video)

2.301 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2016)

Στο πλαίσιο αυστηρών ελέγχων ποιότητας για το Focus RS, οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι της Ford διενεργούν ακουστικούς ελέγχους σε ηχομονωμένους θαλάμους για να διαπιστωθεί και το παραμικρό πρόβλημα του κινητήρα.

Σε ένα κόσμο όπου τα νέα προϊόντα δοκιμάζονται όλο και περισσότερο με τη βοήθεια high-tech συσκευών, η Ford έχει καταλήξει ότι για ορισμένα τεστ, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ανθρώπινο αυτί για τη διασφάλιση των βέλτιστων επιδόσεων του Focus RS.
Εργαζόμενοι στην παραγωγή διεξάγουν μία ειδική ακουστική δοκιμή που επιβεβαιώνει την καλή λειτουργία του κινητήρα 2,3 λίτρων EcoBoost των 350 ίππων, πριν τοποθετηθεί σε ένα Focus RS. Μετά από εκτεταμένη εκπαίδευσή, οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιληφθούν τυχόν ατέλειες τις οποίες αποκαθιστούν πριν την τοποθέτηση των κινητήρων στα «Hot Hatch» μοντέλα της εταιρίας. Η ίδια δοκιμή γίνεται και για τους κινητήρες EcoBoost που τοποθετούνται σε μοντέλα όπως τα Focus ST, S-MAX, και Mondeo.
«Αυτή η ομάδα γνωρίζει πώς ακούγεται ένας κινητήρας που λειτουργεί σωστά, αλλά και τους ανεπαίσθητους ήχους που μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα,» δήλωσε ο Gunnar Herrmann, αντιπρόεδρος ποιότητας της Ford Ευρώπης. «Είναι όπως ένας γιατρός που μπορεί να έχει στη διάθεσή του την πιο προηγμένη διαγνωστική τεχνολογία αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί στηθοσκόπιο για να συλλέξει ζωτικές πληροφορίες για την υγεία ενός ασθενούς.» 
Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας διδάσκονται πώς να αναγνωρίζουν προβλήματα χρησιμοποιώντας ειδικά προετοιμασμένους ελαττωματικούς κινητήρες που αναδεικνύουν τον ήχο που πρέπει να εντοπίσουν. Μετά από αρκετούς μήνες εκπαίδευσης και εξάσκησης, τα μέλη της ομάδας είναι σε θέση να διεξάγουν τα μονόλεπτα τεστ σε έναν από τους 18 ηχομονωμένους θαλάμους στο τέλος της γραμμής παραγωγής.
Εάν οι μηχανικοί ακούσουν τρίξιμο ή σφύριγμα, ήχους που συνοδεύουν συνήθως προβλήματα όπως μία μπλοκαρισμένη δίοδος λιπαντικού ή φθορά σε οδόντωση γραναζιού, ο κινητήρας μεταφέρεται για να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι, και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Σαν αποτέλεσμα, η ποιότητα της διαδικασίας παραγωγής μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς.
Δείτε το βίντεο με την διαδικασία ελέγχου:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto