Η Ford υποστηρίζει πως το drift mode είναι κατάλληλο μόνο για χρήση σε πίστα.

Η Ford υποστηρίζει πως το drift mode είναι κατάλληλο μόνο για χρήση σε πίστα.

Απαγορευμένο... Focus RS

3.320 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2016)

Οι Αυστραλοί νομοθέτες, οι αρχές, καθώς και τα εθνικά μέσα ενημέρωσης είναι εξοργισμένοι μετά το λανσάρισμα του Ford Focus RS, εξ`αιτίας του drift mode που διαθέτει.

Οι εθνικοί φορείς ασφαλείας υπογραμμίζουν πως η επιλογή του προγράμματος drift mode είναι επικίνδυνη και παντελώς αχρείαστη σε ένα επιβατικό όχημα, καθώς τίποτα δε θα μπορεί να σταματήσει τους οδηγούς από το να πραγματοποιούν drift. 
Μάλιστα αυτό έχει οδηγήσει το Συμβούλιο των Πεζών της Αυστραλίας (Pedestrian Council of Australia) να παροτρύνει τη Ford να ανακαλέσει το μοντέλο και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία drift. Ωστόσο, η Ford αντιτίθεται σε αυτό, ισχυριζόμενη πως στις ενδείξεις των οργάνων, αναγράφεται πως είναι κατάλληλο μόνο για χρήση σε πίστα.
Βέβαια αυτό που αγνοούν οι Αυστραλοί που εναντιώνονται στο drift mode, είναι πως η λειτουργία του, είναι να κάνει το drift ασφαλέστερο, σε σημείο που θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και κάποιος αδαής. Παράλληλα οι υπέρμαχοι του προγράμματος, τονίζουν πως όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα έχουν κουμπί που απενεργοποιεί το traction control, κάτι που ειδικά στα πισωκίνητα αυτοκίνητα, τα κάνει να πλαγιολισθούν ευκολότερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto