Το Ford Capri RS2600 του 1971.

Ford Capri, η επιστροφή;

6.443 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2019)

Μετά το Puma, ένα νέο όνομα ψάχνεται να αναβιώσει η φίρμα. Διαβάστε τι έχει γίνει γνωστό.


H Ford εξέπληξε το ευρωπαϊκό κοινό της όταν αποφάσισε να αναβιώσει το όνομα Puma, ακόμα και αν το έδωσε σε ένα crossover και όχι σε κάποιο δίθυρο σπορ αυτοκίνητο, όπως ήταν ο πρόγονός του.

Τώρα, φαίνεται πως η Ford έχει αποφασίσει να φέρει πίσω άλλο ένα όνομα από το παρελθόν με σημαντική κληρονομιά. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία κάνουν λόγο πως η εταιρεία θέλει να αναβιώσει το όνομα Capri. Για όσους δεν το θυμούνται, το μοντέλο ήταν ουσιαστικά ό,τι πιο κοντινό στην Mustang (δεν ερχόταν παλαιότερα στην Γηραιά Ήπειρο) στην γκάμα της Ford στην Ευρώπη, κατασκευαζόταν από το 1968 μέχρι το 1986 και πούλησε συνολικά 1,9 εκατομμύρια μονάδες.

Ο Amko Leenarts, επικεφαλής του τμήματος Σχεδίασης της Ford Europe απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα: «Ποιος δεν θα ήθελε να αναβιώσει το Capri σαν σχέδιο. Θα το θέλαμε πολύ αλλά θα πρέπει να ταιριάζει στην γκάμα και να μην απλά μια προσθήκη. Είμαι άφωνος από το εύρος των ονομάτων που έχουμε στην διάθεσή μας».

Πρώτος στόχος της Ford είναι η κατασκευή αυτοκινήτων που θα σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις, άρα έχει ιδιαίτερη σημασία αν η αναβίωση του Capri θα μπορούσε να είναι πετυχημένη σε ένα πλήρως αλλαγμένο «αυτοκινητικό» τοπίο.

Hyundai
4green