Ford Fiesta Vs Hyundai i20 Vs Opel Corsa Vs Peugeot 208

Ford Fiesta Vs Hyundai i20 Vs Opel Corsa Vs Peugeot 208

29.432 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2022)

4 μικρά τούρμπο που το καθένα έχει τη χάρη του. Το απολαυστικό Ford Fiesta, το VFM και ευρύχωρο Hyundai i20, το οικονομικό σε κατανάλωση Opel Corsa και το Peugeot 208 με την upper αίσθηση και την χαμηλή κατανάλωση. Ποιο θα επικρατήσει σε αυτή τη μάχη;

«Κατάλληλα για κάτω των 18»

Αν υπάρχει μια κατηγορία που μπορεί ακόμα να αντιστέκεται στην λαίλαπα των SUV, είναι αυτή των μικρών μοντέλων. Τουλάχιστον στην ελληνική αγορά, παρά την πίεση, εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων. Άλλωστε τα μικρά πλέον έχουν εξελιχθεί σε όλους τους τομείς, με τρόπο ώστε να παρέχουν ανέσεις που παλαιότερα συναντούσαμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ οι τούρμπο εκδόσεις τους προσφέρουν ένα πιο διασκεδαστικό και άνετο οδηγικό προφίλ.

Στο θέμα μας λοιπόν συγκρίνουμε 4 μικρά βενζίνης, επιλέγοντας τις τούρμπο εκδόσεις τους. Το ανανεωμένο Ford Fiesta με ήπια υβριδικό σύνολο 125 ίππων και τα Hyundai i20 (επίσης ήπια υβριδικό), Opel Corsa και Peugeot 208, όλα με 100 ίππους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Value for money: Το Hyundai i20 σου κλείνει το μάτι, 8ετή εγγύηση και πλούσιο το Fiesta

Παραδοσιακά τα μοντέλα της Hyundai είχαν αυτό που λέμε καλό Value for Money, με το i20 να «τιμά» την παράδοση. Ανάμεσα στα 4 μοντέλα είναι το πιο προσιτό με κόστος από 17.290 ευρώ στην δεύτερη έκδοση Exclusive, η οποία φέρει πληρέστατη γκάμα συστημάτων ασφαλείας και έξτρα στοιχεία όπως πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄ και κάμερα οπισθοπορείας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έκδοση χωρίς το ήπια υβριδικό σύστημα είναι διαθέσιμη από 15.290 ευρώ στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο ωστόσο δεν διαθέτει ούτε ψηφιακό πίνακα, ούτε οθόνη αφής. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει και 5ετή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Κορυφαία εγγύηση βέβαια έχει το Fiesta με 8 χρόνια (από 18.496 ευρώ), το οποίο από την εισαγωγική έκδοση Titanium, η οποία διαθέτει μπόλικους αυτοματισμούς και συστήματα υποβοήθησης, οθόνη 8 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, ζάντες αλουμινίου LED αυτόματους προβολείς κ.ά.. Λίγο μεγαλύτερο κόστος έχει το Peugeot 208, που κοστολογείται από 19.200 ευρώ (αν και πάντα υπάρχει κάποιο εκπτωτικό πρόγραμμα από την Peugeot) στο καλό εξοπλιστικό επίπεδο Active Plus, το οποίο εκτός των απαραίτητων εξοπλιστικών στοιχείων, παρέχει και έξτρα καλούδια, όπως οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες. Τέλος το Opel Corsa κοστίζει 17.950 ευρώ στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού Design&Tech, όντας καλά εξοπλισμένο με τα σημαντικότερα συστήματα ασφαλείας, 7άρα οθόνη αφής και κάμερα οπισθοπορείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center