Ένα από τα βασικότερα στοιχεία διαφοροποίησης σήμερα στα αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας έχει να κάνει με την οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά τους.

Ford Focus VS Kia Ceed VS SEAT Leon

106.384 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2019)

Αυτό το «κάτι» που θέλεις… Τα τρία αυτοκίνητα που θα βρείτε παρακάτω προσφέρουν όλα όσα αναζητά ο αγοραστής της μικρομεσαίας κατηγορίας, έχουν όμως και αυτό το κάτι παραπάνω στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς και της οδηγικής αίσθησης που προσφέρουν…

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία διαφοροποίησης σήμερα στα αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας έχει να κάνει με την οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά τους. Ορισμένες εταιρείες όπως είναι η Ford και η SEAT, στηρίζουν αυτή την διαφορετικότητα των μοντέλων τους και την εξελίσσουν από γενιά σε γενιά, με τα Focus και Leon να αποτελούν παραδοσιακές «δυνάμεις» οδηγικά σε αυτή την κατηγορία. Δυο κατ`εξοχήν «ερωτικά» αυτοκίνητα όσον αφορά την οδική συμπεριφορά τους, που εκτός όλων των άλλων είναι σε θέση να ικανοποιήσουν και τον «ανήσυχο» οδηγό. Η τελευταία προσθήκη στην κατηγορία με τον ίδιο χαρακτήρα, είναι ένα μοντέλο από μια εταιρεία που δεν μας είχε «συνηθίσει» με κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. 

Η Kia λοιπόν, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της αναβάθμισης των μοντέλων της, έρχεται τώρα με το νέο Ceed να προσφέρει ευχάριστη οδική συμπεριφορά από τις απλές εκδόσεις του μοντέλου. Η τριάδα λοιπόν συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, αφού τόσο το Ceed όσο και το Focus αποτελούν τα νεότερα μοντέλα της κατηγορίας με αυτό το χαρακτηριστικό, και συναντούν απέναντί τους το πάντα ενδιαφέρον οδηγικά, SEAT Leon. Tα συγκρίνουμε στις βασικές τους εκδόσεις και με παραπλήσια απόδοση κινητήρων. 

Εμφάνιση: Πιο «ψαγμένο» αισθητικά το Focus
Σχεδιαστικά το νέο Ford Focus ξεχωρίζει έναντι των άλλων δύο, όντας δυναμικό και με έντονη προσωπικότητα. Αυτό οφείλεται τόσο στις νέες σχεδιαστικές του γραμμές, όσο και στις αναλογίες του, με πιο μυώδες καπό και πιο κοντό πρόβολο, αλλά και σε λεπτομέρειες της εμφάνισης όπως είναι η επιθετική σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά του αμαξώματος. 

Κύριο χαρακτηριστικό του SEAT Leon αισθητικά, παραμένει η δυναμική του αμαξώματός του η οποία διαμορφώνεται από τις έντονες ακμές του. Η αιχμηρή του σχεδίαση είναι και αυτή που το καθιστά ξεχωριστό, όχι μόνο ανάμεσα στα μοντέλα της δοκιμής αλλά και της κατηγορίας γενικότερα, ωστόσο συνολικά του λείπει αυτή η φρεσκάδα που χαρακτηρίζει το Focus αλλά και το νέο Ceed.

Το τελευταίο, ακολουθεί τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia με την χαρακτηριστική tiger nose -μύτη της τίγρης- γρίλια στο προσκήνιο. Συνδυαστικά με τα νέα φώτα, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα (φέρει τους αεραγωγούς σε χαμηλότερο σημείο), τις πιο έντονες ακμές, τη γραμμή της οροφής και το ενδιαφέρον αισθητικά πίσω μέρος, το Ceed δείχνει ιδιαίτερα «αθλητικό» και πιο δυναμικό από ποτέ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto