Το Pedestrian Detection αναγνωρίζει ανθρώπους και μειώνει τη σφοδρότητα συγκρούσεων με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα, με τους μηχανικούς να εκτελούν πολλαπλές δοκιμές σε κλειστές πίστες χρησιμοποιώντας πλατ
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Pedestrian Detection αναγνωρίζει ανθρώπους και μειώνει τη σφοδρότητα συγκρούσεων με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα, με τους μηχανικούς να εκτελούν πολλαπλές δοκιμές σε κλειστές πίστες χρησιμοποιώντας πλατφόρμες με ανδρείκελα κανονικού μεγέθους.

Ford Pedestrian Detection

2.036 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2014)

Η Ford εξέλιξε το σύστημα Pedestrian Detection, για την μέγιστη προστασία των πεζών. Το σύστημα αυτό ενσωματώνεται στο νέο Ford Mondeo.

Μέσω αυτού του νέου συστήματος, Pre-Collision Assist με PedestrianDetection που έχει εξελίξει η Ford, υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνεύει πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο – ή που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το αυτοκίνητο – και αυτόματα να ενεργοποιείται το σύστημα πέδησης, στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Την συγκεκριμένη τεχνολογία θα την δούμε για πρώτη φορά στο νέο Ford Mondeo. Μέσω αυτής θα υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η σφοδρότητα των ατυχημάτων με πεζούς, αλλά το κυριότερο, να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως ένα ατύχημα. Το σύστημα εφοδιάζεται με ραντάρ, αλλά και κάμερα, ούτως ώστε να μπορεί να διασταυρώνει τα στοιχεία με μία βάση δεδομένων με ανθρώπινες φιγούρες για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα του δρόμου.
Ford Mondeo, το πρώτο με τέτοια τεχνολογίαΗ Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι το νέο Ford Mondeo θα είναι παγκοσμίως το πρώτο όχημα στην κατηγορία που θα προσφέρει μία νέα τεχνολογία ανίχνευσης πεζού η οποία βοηθά στη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων ή στην πλήρη αποφυγή τους. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχει ένα σύστημα το οποίο επεξεργάζεται πληροφορίες τις οποίες συλλέγει από κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ και ένα ραντάρ στον προφυλακτήρα και τις διασταυρώνει με τα στοιχεία μιας βάσης δεδομένων με «ανθρώπινες φιγούρες» για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα του δρόμου.
«Το νέο Mondeo είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα που έχει λανσάρει ποτέ η Ford στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ulrich Koesters, διευθυντής της γραμμής παραγωγής της Ford Ευρώπης. «Χαρακτηριστικά όπως το Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection αυξάνουν την ασφάλεια για τους οδηγούς σε κυκλοφοριακές συνθήκες πόλεων». Το Pedestrian Detection είναι μεταξύ των πολλών νέων χαρακτηριστικών του νέου Mondeo, το οποίο θα αποτελεί μέρος του πακέτου Pre-Collision Assist, με το οποίο λανσάρεται η λειτουργία του Active Braking. Μέσω αυτής της λειτουργίας ενεργοποιούνται αυτομάτως τα φρένα, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης ακόμα και με τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος.
Ανίχνευση κινδύνουΤο Pedestrian Detection αναγνωρίζει ανθρώπους και μειώνει τη σφοδρότητα συγκρούσεων με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα. Εάν ανιχνευτεί πεζός μπροστά από το αυτοκίνητο και διαπιστωθεί κίνδυνος σύγκρουσης, ο οδηγός θα λάβει πρώτα μία ακουστική και οπτική προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσει, το σύστημα προετοιμάζει τα φρένα για ενεργοποίηση μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τακακιών και δίσκων. Εάν και πάλι δεν υπάρξει αντίδραση από τον οδηγό, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα και η ταχύτητα του οχήματος μειώνεται. Για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανικοί προέβησαν σε πολλαπλές δοκιμές σε κλειστές πίστες χρησιμοποιώντας πλατφόρμες με ανδρείκελα κανονικού μεγέθους. Πέρασαν πολλούς μήνες δοκιμάζοντας και βελτιώνοντας το σύστημα σε δρόμους σε όλο τον κόσμο θέλοντας να αποδείξουν την αξιοπιστία του σε πραγματικές συνθήκες. «Η δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες ήταν κρίσιμη. Οι πεζοί είναι διαφόρων διαστάσεων και σωματότυπων ενώ υιοθετούν σχεδόν άπειρες στάσεις,» δήλωσε ο Gregor Allexi, active safety engineer, Ford Ευρώπης. «Καλύψαμε πάνω από 500.000 χλμ προκειμένου να δοκιμάσουμε το Pedestrian Detection με τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία πεζών και σε ποικίλες συνθήκες.»
Το νέο Mondeo θα εφαρμόζει επίσης αυτόματη πίεση πέδησης για να μειώσει τις επιπτώσεις ή να αποφύγει εντελώς μία σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα. Το Active City Stop λειτουργεί με ταχύτητες έως 40 χλμ/ώρα. Η τεχνολογία ραντάρ ανοίγει το δρόμο και για τη νέα λειτουργία Distance Indication, το οποίο αποτελεί μία φιλική προς το χρήστη οπτική διεπαφή που ενημερώνει τον οδηγό για τη χρονική απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει το Lane Keeping Aid, που επαναφέρει το νέο Mondeo στη λωρίδα του εάν ανιχνευτεί ακούσια απόκλιση από αυτή. 

«Το νέο Mondeo είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα που έχει λανσάρει ποτέ η Ford στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ulrich Koesters, διευθυντής της γραμμής παραγωγής της Ford Ευρώπης.

«Το νέο Mondeo είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα που έχει λανσάρει ποτέ η Ford στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ulrich Koesters, διευθυντής της γραμμής παραγωγής της Ford Ευρώπης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center