Ford Puma: Γιατί όλα τα μικρά SUV ζηλεύουν το πορτ-μπαγκάζ του;

69.014 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2023)
Ford Puma: Γιατί όλα τα μικρά SUV ζηλεύουν το πορτ-μπαγκάζ του;
2 Φωτογραφίες »

Εκτός από αποδοτικούς ήπια υβριδικούς κινητήρες και μυώδη εμφάνιση, το Ford Puma ξεχωρίζει και χάρη στον τεράστιο χώρο αποσκευών του.

Κλειδί στο Ford Puma το μαγικό MegaBox

To Ford Puma είναι ένα μοντέλο που ξεχωρίζει στην κατηγορία των μικρών SUV, κάτι που αποδεικνύεται από την επιτυχημένη του πορεία μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα, το Puma βρίσκεται το 2023 στην τέταρτη θέση με τα πιο μοσχοπουλημένα B-SUV της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα αποτελεί το απόλυτο best seller της Ford στην Ελλάδα με παραπάνω από 1.200 νέες ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του το Puma είναι αρκετά, αφού διαθέτει ίσως τον πιο μυώδη και σπορτίφ σχεδιασμό στην κατηγορία χάρη στους τονισμένους του θόλους, συνδυάζεται με τον πολυβραβευμένο 1.000άρη EcoBoost με ήπια υβριδική τεχνολογία στα 125 και τα 155 άλογα και ξεχωρίζει για το οδηγοκεντρικό του ταπεραμέντο.

Σκόπιμα δεν αναφερθήκαμε στο εσωτερικό του Ford Puma, το οποίο έχει νεανικό διάκοσμο, flat-bottom τιμόνι, στάνταρ οθόνη αφής 8 ιντσών, αλλά και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με hi-tech εικόνα και δυνατότητες διαμόρφωσης. Μεγάλο του προσόν όμως είναι άλλο, το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ του! (Δείτε εδώ την δική μας μέτρηση με τη μέθοδο του «Ταμερλάνου».

To μικρό SUV με το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ

Ο χώρος αποσκευών του Ford Puma είναι αναμφισβήτητα το πιο δυνατό ατού του. Η Ford ανακοινώνει πως το μικρό SUV είναι σε θέση να προσφέρει 456 λίτρα για αποσκευές και έξτρα αποθηκευτικό χώρο 80 λίτρων μέσω του MegaBox (536 λίτρα συνολικά). Τα παραπάνω νούμερα καθιστούν το Puma το μικρό SUV με το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ, αφήνοντας αρκετά πίσω στη δεύτερη θέση τα VW T-Cross και T-Roc που προσφέρουν 455 λίτρα και στην τρίτη το VW Taigo με 440 λτ.

Τέτοιο χώρο αποσκευών δεν έχουν τα περισσότερα C-SUV

Το Ford Puma δεν είναι απλά το μικρό SUV με το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία αλλά προσφέρει περισσότερο χώρο αποσκευών ακόμη και από πολλά αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, το Ford Puma προσφέρει περισσότερο χώρο αποσκευών από όλα τα μικρομεσαία SUV με εξαίρεση το Plug-in υβριδικό Land Rover Discovery Sport (780 λτ.), το Ford Kuga (έως 645 λτ.), το Hyundai Tucson (έως 616 λτ.), το θερμικό VW Tiguan (έως 615 λτ.), το Citroen C5 Aircross (έως 600 λτ.), το Kia Sportage (έως 562 λτ.), τη Mercedes GLB 200 (560 λτ.), το DS 7 Crossback (555 λτ.) και τα VW ID.4 και ID.5 (543 και 549 λτ. αντίστοιχα).

Tι εστί MegaBox;

Tο MegaBox είναι ένας επιπλέον χώρος χώρο που προσφέρει κάτω από το χώρο αποσκευών το Ford Puma. Σηκώνοντας λοιπόν το κάλυμμα του δαπέδου αποκαλύπτεται ένας τετράγωνος και βαθύς επιπλέον χώρος συνολικής χωρητικότητας 80 λίτρων που μπορεί να χωρέσει αντικείμενα ύψους έως 115 εκατοστών, όπως ένα φυτό ή μια βαλίτσα αποσκευών μεγάλου μεγέθους. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως διαθέτει αδιάβροχη επένδυση αλλά και τάπα αποστράγγισης, ούτως ώστε να καθαρίζεται εύκολα με νερό σε περίπτωση που αποθηκευτεί σε αυτόν λασπωμένος ή βρόμικος αθλητικός εξοπλισμός, ενώ η «εύκαμπτη» εταζέρα του είναι προσαρμοσμένη πάνω στην πόρτα του χώρου αποσκευών και παίρνει το σχήμα των αντικειμένων χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί, αφήνοντας «έξω» φυσικά τα αδιάκριτα βλέμματα. 


Tα βάζει ακόμη και με μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας!
- Έχει το κορυφαίο πορτ-μπαγκάζ στα B-SUV
- Προσφέρει συνολικά 536 λτ. σε χώρο αποσκευών
- Kλειδί το μαγικό MegaBox των 80 λτ.
- Έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από τα περισσότερα C-SUV!
Τελικά, αξίζει το ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του το Ford Puma; Υπάρχει καλύτερο B-SUV από αυτό;

Συνέχεια του άρθρου >>>