Αυτό είναι το μέλλον της DS;

9.337 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2019)

Η DS Automobiles εφοδιάζει τα μοντέλα παραγωγής της με καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να συμπαρασύρουν τους ανεξάρτητους σχεδιαστές σε άκρως φουτουριστικές προτάσεις για το μέλλον της premium γαλλικής μάρκας.

Μια εξ αυτών των προτάσεων είναι και το πρωτότυπο DS-X, η πρόταση των William Crozes και Laurent Nivalle για τα σχεδιαστικά πρότυπα που ενδέχεται να υιοθετήσουν οι Γάλλοι στο μέλλον. Το εν λόγω concept αντλεί έμπνευση, σύμφωνα με τη δημοσίευσή τους στον ιστότοπο Behance, από τα δίθυρα sports cars, όντας όμως τοποθετημένο χρονικά στο πιο μακρινό μέλλον.

Αναλύοντας την ιδέα τους, η καμπίνα επιβατών του DS-X δεν έχει τη γνώριμη οπτική επαφή με τον έξω κόσμο, πέραν της θέσης του οδηγού, που θυμίζει εν πολλοίς εκείνη των Barchetta (σ.σ. Ferrari) της δεκαετίας του ΄50. Υπενθυμίζουμε πως, κάτι αντίστοιχο, όσον αφορά πάντα στη θέση του οδηγού, είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι με τη Ferrari Monza SP1. Μάλιστα, οι σχεδιαστές φρόντισαν να δημιουργήσουν και το κράνος του οδηγού, που εκτίθεται στον αέρα, το οποίο κοσμείται από το logo της μάρκας.
 

Από εκεί και πέρα, οι γραμμές του γαλλικού -εν δυνάμει- πρωτότυπου θυμίζουν αυτοκίνητο που έχει βγει από το μακρινό μέλλον, με προεξέχοντα στοιχεία το κυψελοειδές, φωτιζόμενο μοτίβο στη μάσκα και το πίσω μέρος. Η εμπρόσθια γρίλια βρίσκεται στη νοητή ευθεία του οδηγού, ενώ το «παρών» δίνει και ένας μεγάλος αεραγωγός στον πρόβολο, μπροστά από το διαμέρισμα που φιλοξενούνται οι δύο επιβάτες. Το τοπίο είναι αντίθετο στην πίσω όψη, εκεί που η αντίστοιχη εσοχή του εμπρός μέρους εδρεύει στην πλάτη του οδηγού, αφήνοντας το λογότυπο της μάρκας να φιλοξενείται στο χώρο πίσω από τον μοναδικό όγκο που προεξέχει (σ.σ. εκεί που μπαίνουν οι επιβάτες).

Περνώντας στη θέση του οδηγού, όπως την έχουν φανταστεί οι δύο καλλιτέχνες, αυτή διέπεται από λιτές γραμμές με το φουτουριστικό τιμόνι των τεσσάρων ακτίνων σε σχήμα Χ να τραβά τα βλέματα. Πέραν αυτού, παρατηρούμε μια μακρόστενη οθόνη σε μοτίβο διαμαντιών, που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ δεξιά και αριστερά της θέσης του οδηγού υπάρχουν διάφορα πλήκτρα για το χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου (σ.σ. φαίνονται τα γράμματα Ν, P, R, D που παραπέμπουν στις θέσεις επιλογής κίνησης). Αριστοκρατικός, παρά την περίεργη ομολογουμένως θέση του, είναι και ο χώρος των δύο επιβατών. Το κόκκινο δέρμα κυριαρχεί, ενώ δε λείπουν και εδώ τα «διαμάντια».

Αν και αρκετά τραβηγμένο σαν πρόταση για το σήμερα, κάπως έτσι μπορεί να είναι κάποια στιγμή τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Εσας πως σας φαίνεται αυτή η πρόταση;

OPEL NEA MONTELA
test center