Νέο VW Taigo: Ξεκινά καριέρα στην Ευρώπη
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο VW Taigo: Ξεκινά καριέρα στην Ευρώπη

5.097 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2021)

Στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες έφτασε το ολοκαίνουργιο Volkswagen Taigo, η νέα πρόταση της γερμανικής μάρκας στα μικρά SUV.

Από 19.350 ευρώ στη Γερμανία

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To νέο μικρό κουπέ SUV της Volkswagen έκανε πρεμιέρα στις αντιπροσωπείες της Γερμανίας με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ και συγκεκριμένα από 19.350 ευρώ . Έτσι με τη σειρά του εντάχθηκε και αυτό στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων παράλληλα με τα γνωστά το κοινό Polo και T-Cross.
 

Τρεις κινητήρες έως 150 άλογα

Το Taigo, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο ως προσθιοκίνητο, προσφέρεται με δύο κινητήρες και τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Ο 1.000άρης TSI κινητήρας με ιπποδύναμη 95 ίππων συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο ενώ στην έκδοση των 110 ίππων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων έχει προαιρετικά και το 7άρι DSG. ΄
 

Τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις

Τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις, σε ότι τουλάχιστον αφορά τη Γερμανική αγορά, θα το συνοδεύουν και συγκεκριμένα οι Taigo, Life, Style και R-Line. Μάλιστα η αρχική έκδοση (Taigo) συνδυάζεται με μεγάλη γκάμα βασικών χαρακτηριστικών όπως τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, Air-condition, τα συστήματα Emergency Braking Front Assist και Lane Assist, αλλά και προβολείς LED. Η επόμενη έκδοση Life συνοδεύεται επίσης από το σύστημα Park Distance Control και το App Connect. Το τελευταίο καθιστά δυνατό τον άνετο χειρισμό επιλεγμένων εφαρμογών και περιεχομένου απευθείας μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου. Η έκδοση Style προσθέτει μεταξύ άλλων προβολείς Matrix LED με φως ημέρας LED, ενώ η R-Line δίνει στο μικρό SUV σπορ εμφάνιση προσθέτοντας μεγαλύτερους τροχούς (έως 18 ιντσών), μαύρα διακοσμητικά χαρακτηριστικά το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Ready 2 Discover,  θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και άλλα.
 

Δυναμική εμφάνιση και 438 λίτρα στο πορτμπαγκάζ

Αναφορικά με το ντιζάιν, το νέο Taigo είναι δυναμικό σε εμφάνιση και παιχνιδιάρικο στο μάτι. Η χαμηλά τοποθετημένη μάσκα με το κυψελοειδές μοτίβο πλαισιώνεται από τους LED προβολείς, ενώ το καπό χαρακτηρίζεται από τέσσερις νευρώσεις. Στο πλάι οι γραμμές θυμίζουν Polo, με τα απαραίτητα για τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του μοντέλου πλαστικά προστατευτικά, ενώ την παράσταση κλέβει η κεκλιμένη οροφή που χαρίζει το coupe στιλ στο Taigo. Πίσω, η φαρδιά φωτιζόμενη φάσα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα τραβά την προσοχή, ενώ παρατηρούμε πως η ονομασία του μοντέλου κοσμεί ολογράφως το χαμηλότερο μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών. Μιλώντας για το πορτμπαγκάζ να θυμίσουμε πως η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 438 λίτρα.

Πατάει στις πρώτες αντιπροσωπείες το VW Taigo.
-Στη Γερμανία με τιμή από 19.350 ευρώ.
-Τρεις κινητήρες έως 150 άλογα
-Τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις
Πως κρίνετε τη γερμανική τιμή; Θα πουλήσει αν κοστίζει τόσο και στην Ελλάδα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center