Φθηνή ασφάλεια εκ Βαλκανίων: Θα σε πληρώσει στα ζόρια;

5.774 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2020)

Φθηνά ασφάλιστρα για ασφάλιση χωρίς αντίκρισμα: Αξίζουν οι βαλκανικές ασφαλιστικές δια αντιπροσώπου;


Εσείς ξέρετε που έχει έδρα η ασφαλιστική εταιρεία που σας «καλύπτει»; Μήπως ασφαλιστήκατε από αντιπρόσωπο που δεν έχει καμία ευθύνη, και ο πραγματικός ασφαλιστικός φορέας είναι στη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία, και αν τον χρειαστείτε θα τρέχετε στα δικαστήρια;
 
Σαφώς, υπάρχουν και καλές εξαιρέσεις στις νέες και φθηνές ασφαλιστικές που ήρθαν και στη χώρα μας με έδρα στα βαλκάνια, όμως τα ρεπορτάζ των εφημερίδων δείχνουν πως οι περιπτώσεις άρνησης κάλυψης από τέτοιες εταιρείες είναι πολύ συχνές. Και το χειρότερο, επειδή λειτουργούν από τρίτη χώρα, και ο εδώ αντιπρόσωπος δεν έχει καμία νομική ευθύνη, οποιαδήποτε απαίτηση μετατραπεί σε διαμάχη, τα δικαστήρια γίνονται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην χώρα όπου η ασφαλιστική έχει την έδρα της. Με τα έξοδα δικά σας.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, όμως το γεγονός ότι οι αντιπρόσωποι έχουν μηδενική ευθύνη, και το ότι το κόστος να «κυνηγήσεις» τις εταιρείες αυτές στη χώρα όπου έχουν την έδρα τους είναι τεράστιο, επιτρέπουν σε πολλές από αυτές να προσφέρουν ασφάλιση στα χαρτιά, και όταν πρέπει να πληρώσουν, είτε να κωλυσιεργούν είτε να αρνούνται και να κρύβονται.
 
Στην Ελλάδα τέτοιες εταιρείες αποκτούν συνεχώς όλο και περισσότερους ασφαλισμένους, λόγω των χαμηλών τιμών τους, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων να κινείται ουσιαστικά ανασφάλιστος, και όποιος άτυχος έρθει σε επαφή μαζί τους θα μείνει χωρίς αποζημίωση.
 
Το πρόβλημα είναι έντονο και σε άλλες χώρες, όπως η Μ. Βρετανία, όπου τα ασφάλιστρα για νέους οδηγούς είναι παραδοσιακά υπέρογκα, και έτσι τέτοιες εταιρείες βρίσκουν έδαφος με χαμηλές τιμές να προσελκύουν πολλούς πελάτες. Οι Βρετανοί με την έξοδο από την Ε.Ε θέλουν να κλείσουν και αυτή την πληγή αφού οι καλύψεις είναι πλασματικές, οι οδηγοί χωρίς αποζημιώσεις, και τα δικαστήρια γεμάτα με υποθέσεις.
 
Τι λέτε λοιπόν; Αξίζει να ρισκάρετε με μια εταιρεία με έδρα στα βαλκάνια, αν υπάρχει περίπτωση να μην αποζημιώσει καμία πλευρά αν έχετε ατύχημα; Είναι η διαφορά στο κόστος τέτοια που να σας βάζει σε δέλεαρ ακόμη και αν ξέρετε ότι η κάλυψη που αγοράζετε είναι μηδενική; Τι λέτε;

Toyota
test center