Φθηνή βενζίνη τέλος - Aυξήσεις «φωτιά» από τις αρχές του 2021

6.283 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Κούρσα προς τα πάνω κάνουν οι τιμές των υγρών καυσίμων στην χώρα μας. Αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τον Ιανουάριο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Tην άνοδο έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων από την αρχή του 2021 μέχρι και τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού, καθώς το μπρεντ έχει ανέβει πάνω από 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, με την τιμή του να έχει φτάσει τα 71 δολάρια ανά βαρέλι από περίπου 38 δολάρια πέρυσι. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με την σταδιακή άρση του lockdown, αυξήθηκε και η ζήτηση των υγρών καυσίμων και έτσι, ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω παραγόντων, έχουμε φτάσει να πληρώνουμε «χρυσή» την βενζίνη.

Για να έχετε μια εικόνα για την αύξηση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή στις 7/6/2020 ήταν 1,368 ευρώ το λίτρο, την πρώτη μέρα του νέου έτους, η τιμή είχε αυξηθεί στα 1,437 ευρώ ανά λίτρο και χθες, στις 7/6/2021, η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στο 1,613 ευρώ το λίτρο (+12% σε σχέση με την 1η Γενάρη, +17% σε σχέση με πέρυσι).

Αύξηση τις τιμής, έστω και σε μικρότερο βαθμό βλέπουμε και στο diesel κίνησης καθώς, ενώ ένα χρόνο πριν η μέση τιμή διαμορφωνόταν στο 1,114 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή του αυτή την στιγμή είναι 1,334 ευρώ το λίτρο. Το κρεσέντο αυξήσεων των τιμών έχει μάλιστα φρενάρει το τελευταίο τρίμηνο και συγκεκριμένα από τις αρχές Μαρτίου.

Όσοι ξεκινήσουν λοιπόν τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να σκεφτούν καλά τις διαδρομές και τα ταξίδια που θα κάνουν, αφού θα χρειαστεί να αφιερώσουν ένα κομμάτι του budget των διακοπών τους σε καύσιμα. Και όλα αυτά, ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις βγαίνουν πληγωμένα μετά lockdown που διήρκησε μήνες…

Mercedes
moto