GP Βραζιλίας: H Mercedes επέστρεψε - Πρώτη νίκη για τον Russell
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Βραζιλίας: H Mercedes επέστρεψε - Πρώτη νίκη για τον Russell

5.653 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2022)

Τις προηγούμενες δύο μέρες η Mercedes έδειξαν πως είχαν τον πιο γρήγορο ρυθμό στο grid. Η υπεροχή τους αποδείχθηκε στον αγώνα με ένα εύκολο 1-2.

Κυριαρχία για τις δύο Mercedes

Η Mercedes μπορεί να άργησε αλλά η βελτίωσή της είναι ραγδαία τους τελευταίους αγώνας. Σήμερα, στον αγώνα της Βραζιλίας επαλήθευσε πως έχει βρει αυτό που της έλειπε αυτή την χρονιά, κυριάρχησε πλήρως και πέτυχε ένα σχετικά εύκολο 1-2 μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σταθερά πρώτος ο Russell, ανέβηκε δεύτερος ο Hamilton

Ο Russell κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση παρά την μεγάλη πίεση που του άσκησε ο Hamilton στους πρώτους γύρους. Το Safety Car μπήκε μετά την σύγκρουση που είχε ο Ricciardo με τον Magnussen, και όταν αυτό επέστρεψε στα pits, ο Verstappen, o οποίος στο μεταξύ είχε καταφέρει να ανέβει στην τρίτη θέση, επιτέθηκε στον Hamilton, συγκρούστηκε μαζί του (ο Ολλανδός έλαβε ποινή 5 δλ) και τραυμάτισε πολύ το μονοθέσιο του με αποτέλεσμα να μπει πρόωρα στα pits λόγω ζημιάς στο μονοθέσιό του.

Ο Hamilton έπεσε στην 8η θέση μετά την σύγκρουση αλλά άρχισε γρήγορα να ανεβαίνει θέσεις, ενώ ο Russell κατάφερνε να κρατηθεί άνετα μπροστά από τον Perez. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στα pits τελευταίος και μόλις βγήκε, άρχισε να κυνηγάει τους Sainz και Perez και κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να βρεθεί μπροστά τους και να αρχίζει να πλησιάζει τον Russell. Ο Hamilton βρέθηκε σε απόσταση βολής αλλά ο Russell κατάφερε να τον κρατήσει έξω από την ζώνη DRS και έτσι πήρε μια πανάξια νίκη (την πρώτη στην καριέρα του), ενώ η Mercedes πέτυχε ένα σπουδαίο 1-2.

Παράκουσε τις εντολές της Red Bull o Verstappen

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε πως η Red Bull έδωσε εντολή στον Verstappen να παραχωρήσει την θέση του (ήταν 6ος) στον Perez που βρισκόταν πίσω του, ώστε να βοηθήσει τον Mεξικανό στη μάχη που δίνει για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. O Ολλανδός όμως είχε άλλη άποψη και δεν το έκανε προκαλώντας το Μεξικανό να πει στο team radio: «Απέδειξε ποιος πραγματικά είναι»... Μπλεξίματα για την Red Bull...

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
moto