GP Μονακό: Με το... αριστερό ο Ricciardo, πλεονέκτημα η Ferrari

GP Μονακό: Με το... αριστερό ο Ricciardo, πλεονέκτημα η Ferrari

2.002 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2022)

Λίγη ώρα πριν την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix στο Μόντε Κάρλο η Ferrari φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι, βάσει την εικόνας των μονοθεσίων και των πιλότων της στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Αντεπιτέθηκε στο FP3 η Red Bull με τον Perez. Καταστροφή για τον Ricciardo που έριξε την McLaren σε τοίχο στο FP2.

Υπεροχή της Ferrari: Πρώτος ο Leclerc σε FP1 & FP2

Ο σφυγμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 χτυπά στο πριγκιπάτο του Μονακό, όπου στις 17:00 ώρες Ελλάδος θα ξεκινήσει η «μάχη» για την pole position ενός εκ των πιο απαιτητικών Grand Prix της διοργάνωσης. Μέχρι στιγμής, από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής φαίνεται πως η Scuderia Ferrari έχει βρει τη χρυσή τομή και η F1-75 ταιριάζει γάντι με τους στενούς δρόμους της ριβιέρας του Μόντε Κάρλο. Ο Μονεγάσκος Charles Leclerc μάχεται στον «εντός έδρας» για τον ίδιο αγώνα και χθες βρέθηκε πρωτοπόρος στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμαστικών, επίδοση που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και στο σημερινό FP3, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της pole position.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Perez μπροστά στο FP3 - Χτυπάνε οι καμπάνες για τον Ricciardo

Σήμερα, στο FP3 οι δύο Ferrari συνέχισαν σε ταχύτατους ρυθμούς, ωστόσο ο Leclerc έχασε την πρωτοπορία στην εκπνοή από τον Sergio Perez με Red Bull που σταμάτησε τα χρονόμετερα στο 1:12.476. Στο 2-3 τα δύο μονοθέσια της Ferrari με τον Leclerc μια ανάσα πίσω από τον Μεξικάνο (+0,041 δλ.) και τρίτο τον Carlos Sainz (+0,370 δλ.). Σχεδόν 0,4 δλ. πιο πίσω από τον teammate του βρέθηκε στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Verstappen, ενώ η πρώτη 5άδα έκλεισε με τον Gasly. Χαμηλές πτήσεις για τους δύο πιλότους της Mercedes που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 7η (Lewis Hamilton) και 9η (George Russel) θέση, αντίστοιχα.

Πέρα από την μάχη της κορυφής ωστόσο, ένα συμβάν έφερε στο προσκήνιο και ένα άλλο ζήτημα που αφορά τον πιλότο της McLaren, Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός πιλότος ήταν το πρώτο «θύμα» των στενών δρόμων του Μονακό, καθώς μετά από έναν λάθος χειρισμό έριξε την ML36 στον τοίχο περνώντας από την «πισίνα».

Δείτε το ατύχημα του Daniel Ricciardo στο FP2


Το μονοθέσιο της McLaren φαίνεται πως υπέστρεψε και στην προσπάθειά του Ricciardo να διορθώσει, χτύπησε με τον μπροσινό αριστερό τροχό στις μπαριέρες. Μετά από αυτό το ατυχές συμβάν, ξεκίνησαν οι ψίθυροι για το μέλλον του Dani στην McLaren, αφού φαίνεται πως ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Zak Brown, δεν είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του καθώς «δεν εκπληρώνουν ούτε τις δικές του, ούτε τις δικές μας προσδοκίες», όπως δήλωσε.

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκινούν στις 17:00 ώρα Ελλάδος και οι μάχες που θα δοθούν για την pole position αναμένεται να είναι έντονες. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε όλα τα νεότερα...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center