Το νέο VW Tiguan.

H VW γιορτάζει 5.000.000 Tiguan!

2.006 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2019)

Ένα ιστορικό κατόρθωμα γιορτάζει η VW αφού το 5.000.000ο Tiguan μόλις βγήκε από την γραμμή παραγωγής.

Η Volkswagen γιορτάζει ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στις αρχές του 2019. Στα μέσα του Ιανουαρίου, το Tiguan νούμερο 5.000.000 εγκατέλειψε τη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του Wolfsburg.

Το Tiguan αντιπροσωπεύει το εντυπωσιακό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, τις σύγχρονες τεχνολογίες και βρίσκεται στην κορυφή σε μια σειρά από τομείς, σύμφωνα με την VW. Τα σχεδόν 800.000 οχήματα Tiguan και Tiguan Allspace που παραδόθηκαν το 2018 αποδεικνύουν τη δημοτικότητα και την επιτυχία τους. Ο dr. Andreas Tostmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιος για την παραγωγή δήλωσε: «Το Tiguan έχει περάσει το ιστορικό επίτευγμα παραγωγής των πέντε εκατομμυρίων οχημάτων. Η τεχνογνωσία της ομάδας μας, το εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα και ο ενθουσιασμός με τον οποίο παράγουμε τα μοντέλα Volkswagen αποτελούν τη βάση για αυτή την εκπληκτική επιτυχία και παρέχουν μια ισχυρή βάση για το μέλλον των SUV της μάρκας».
 
Ο Bernd Osterloh, Πρόεδρος του Συμβουλίου στον τομέα της Εργασίας σημείωσε: «Το Tiguan εξασφαλίζει τη δουλειά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης σε όλο τον κόσμο και συμβάλλει σημαντικά στα κέρδη. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μην μειώσουμε τις επενδύσεις μας στην ανάπτυξη και παραγωγή του Tiguan».

Η παραγωγή του Tiguan ξεκίνησε το 2007 στο κεντρικό εργοστάσιο του Wolfsburg και αποτέλεσε την αρχή της επιτυχίας. Περισσότερα από 120.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν τη γραμμή συναρμολόγησης κατά το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής το 2008 ενώ ακολούθησε απότομη και συνεχής ανάπτυξη. Το 2015, περισσότερα από 500.000 Tiguan είχαν ήδη πωληθεί παγκοσμίως.

Η δεύτερη γενιά Tiguan παρουσιάστηκε το 2016. Αυτό ήταν το πρώτο SUV της Volkswagen που βασίστηκε στην MQB πλατφόρμα, ενώ το επόμενο έτος αποκαλύφθηκε το ιδιαίτερα ευρύχωρο Tiguan Allspace που αύξησε σημαντικά τις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου, κάνοντας το 2018 το πιο επιτυχημένο έτος στην ιστορία του Tiguan.

Το Tiguan και το Tiguan Allspace παράγονται επί του παρόντος σε τέσσερις εγκαταστάσεις  της Volkswagen σε Κίνα, Γερμανία, Μεξικό και Ρωσία και προσφέρονται στις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως.
 

Toyota
test center