Αλιεύσαμε τις φωτογραφίες από την ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» στο Facebook.

Αλιεύσαμε τις φωτογραφίες από την ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» στο Facebook.

Γεμίζει με λιλιπούτεια Citroen Ami το νησί της Χάλκης

14.653 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2021)

H Citroen θέλει να μετατρέψει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί και για αυτό τον λόγο στέλνει λιλιπούτεια Ami για να αντικαταστήσουν τα παλιά και ρυπογόνα οχήματα των σωμάτων ασφαλείας.

Στις αρχές του Ιουλίου η Citroen ανακοίνωσε πως θα μετατρέψει την Χάλκη σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης. Νωρίτερα, είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Citroën και των επίσης γαλλικών εταιρειών, Vinci και Akuo Greece.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δύο Citroen Ami στην Χάλκη

Η Citroen, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, θα παράσχει δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα αποτελέσουν απτό παράδειγμα και πρότυπο αειφόρου κινητικότητας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης, για όλους τους κατοίκους της Χάλκης. Δύο από αυτά φαίνεται πως έχουν ήδη φτάσει στο νησί, με το ένα από αυτά να είναι βαμμένο στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ και το άλλο σε αυτά του Λιμενικού Σώματος.

Μικρότερο από smart και με ισχύ 8 άλογα

Τα αυτοκίνητα που βλέπετε στην φωτογραφία είναι Citroen Ami, το λιλιπούτειο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας, το οποίο, με μόλις 2,41 μέτρα μήκος, 1,39 μέτρα πλάτος και 1,52 μέτρα ύψος, είναι σημαντικά μικρότερο σε διαστάσεις ακόμα και από το smart EQ Fortwo. Παράλληλα, ζυγίζει μόλις 485 κιλά και μπαίνει στην κατηγορία των ελαφρών τετράκυκλων. Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων που μαζί με την μπαταρία λιθίου 5,5 kWh προσφέρουν 70 χιλιόμετρα αυτονομία και 45 χιλιόμετρα την ώρα μέγιστη τελική ταχύτητα. Η τιμή του στην Γαλλία ξεκινά από 6.000 ευρώ, ωστόσο προσφέρονται μια σειρά από επιλογές μακρόχρονης ενοικίασης 48 μηνών με αντίτιμο 20 ευρώ/μήνα.

Οδηγείται ακόμα και χωρίς δίπλωμα στην Ευρώπη

Λόγω της κατηγορίας του, το Citroen Ami μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα 16 ή τα 14, ανάλογα την χώρα, με την Citroen να υπόσχεται πως χάρη στις διαστάσεις του και το ηλεκτρικό του κινητήριο σύνολο, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ πρακτική λύση για την κίνηση στις πόλεις.

Ηλεκτρικά σε τιμές κόστους για τους κατοίκους του νησιού

Μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης έξυπνης και κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας για όλους, η Citroën θα παράσχει την δυνατότητα σε κατοίκους, νομικά πρόσωπα και φορείς του νησιού να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε τιμές κόστους, μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών πράσινης και έξυπνης κινητικότητας που περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα με ταυτόχρονα δωρεάν χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν. Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θα γεμίσουν με Ami οι δρόμοι και τα στενάκια του νησιού!
- Δύο Citroen Ami έφτασαν στην Χάλκη
- Μικρότερο από smart και με 8 άλογα ισχύ
- Από 6.000 ευρώ η τιμή του στην Γαλλία
- Οδηγείται ακόμα και χωρίς δίπλωμα στην Ευρώπη
Σε τι θα χρησιμεύσουν αυτά τα Ami με τους 8 ίππους σε ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center