5 φωτογραφίες »

Electrified G80: To πρώτο ηλεκτρικό Genesis

2.335 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

Το μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης ακολουθεί πλέον και η Genesis καθώς η μάρκα παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης η Genesis προσφέροντας παράλληλα στο μοντέλο μεγάλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Genesis Electrified G80, όπως είναι το πλήρες όνομα του μοντέλου είναι ουσιαστική η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του G80 σεντάν αλλά αντί για κάποιον κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ισχύς πηγάζει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 365 ίππων και 700 Nm ροπής και την δυνατότητα να πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Η μάρκα προσφέρει στο μοντέλο και ένα 400V/800V σύστημα γρήγορης φόρτισης για να μπορούν οι πελάτες της να φορτίζουν τα αυτοκίνητά της σε διάφορους σταθμούς φόρτισης. Η Genesis δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την χωρητικότητα της μπαταρίας αλλά αναφέρει πως η αυτονομία της είναι πάνω από 500 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο μετρήσεων NEDC και ότι η φόρτιση από το 10% στο 80% γίνεται μέσα σε 22 λεπτά.

Σε σχέση με το G80, η ηλεκτρική έκδοση ξεχωρίζει χάρη στην κλειστή πλέον επιβλητική γρίλια στον πρόβολο, ενώ στο εσωτερικό, η μάρκα έχει χρησιμοποιήσει πολλά ανακυκλώσιμα υλικά για τα καθίσματα και την κονσόλα.

Το Electrified G80 εξοπλίζεται με σύστημα Disconnector Actuator System (DAS) που μπορεί αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες, να συνδέει ή να αποσυνδέει το ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ώστε το αυτοκίνητο να γίνεται δικίνητο και ξανά, εφόσον απαιτείται, τετρακίνητο. Ακόμα, η Genesis προσφέρει το σύστημα Active Noise Control-Road (ANC-R) που μειώνει τα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα μετρώντας και αναλύοντας τους ήχους που έρχονται από το οδόστρωμα με τέσσερις σένσορες και έξι μικρόφωνα, ώστε να παράγει ηχητικά σήματα προς την αντίθετη φορά και να τους εξοντώνει.
 

NEO PROACE
skoda