Γερμανία: Παίρνει πίσω την υπόσχεση για 15 εκατ. ηλεκτρικά η κυβέρνηση

Γερμανία: Παίρνει πίσω την υπόσχεση για 15 εκατ. ηλεκτρικά η κυβέρνηση

1.772 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Υποχώρηση φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση της Γερμανίας στον στόχο των 15 εκατομμυρίων ηλεκτρικών μέχρι το 2030 που είχε θέσει η ίδια πριν λίγους μήνες.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα υβριδικά δίνει η κυβέρνηση της Γερμανίας

O υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, κ. Volker Wissing είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βρίσκονται στους δρόμους της χώρας 15 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, ωστόσο φαίνεται πως περίπου δύο μήνες αργότερα, ο στόχος αυτός αλλάζει. Ο ίδιος δήλωσε χθες πως ο στόχος είναι να υπάρχουν στους δρόμους της χώρας 15 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2030, κάτι που σημαίνει πως πλέον, εκτός από 100% ηλεκτρικά, συμπεριλαμβάνονται όλα τα αυτοκίνητα με υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλες οι αντιδράσεις από τους περιβαλλοντιστές

Η αλλαγή αυτή έχει εξοργίσει το κόμμα των «Πρασίνων» και τους πολίτες που παλεύουν για να παρθούν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού, όπως υποστηρίζουν, τα υβριδικά, αν και πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μόνο θερμικό κινητήρα, δεν είναι τόσο «καθαρά» όσο τα αμιγώς ηλεκτρικά. Θεωρούν μάλιστα πως τα Plug-in υβριδικά, εάν δεν φορτίζονται τακτικά, μπορούν να γίνουν πιο ρυπογόνα ακόμη και από τα ΙΧ βενζίνης/diesel λόγω του αυξημένου τους βάρους.

Αλλαγή σκεπτικού και για τα συνθετικά καύσιμα

Ο Wissing μάλιστα στις δηλώσεις του φάνηκε υποχωρητικός και για τα e-fuels, μια μορφή συνθετικών καυσίμων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από βιομηχανίες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρισμό όσο και στα αεροπλάνα και τα πλοία. Και σε αυτή την περίπτωση, οι Πράσινοι θεωρούν πως η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω.

Δεν βγαίνουν τα κουκιά!
- Από τα 15 εκατ. φουλ ηλεκτρικά μέχρι το 2030 πάμε στα 15 εκατ. υβριδικά + ηλεκτρικά
- Μεγάλες οι αντιδράσεις από τους περιβαλλοντιστές
- Αλλαγή σκεπτικού και για τα συνθετικά καύσιμα
Λέτε αυτό να είναι ένα σημάδι ζωής για τα θερμικά μοτέρ;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto