Γερμανός υπουργός Οικονομικών: «Δεν θα απαγορεύσουμε βενζίνη & diesel»

Γερμανός υπουργός Οικονομικών: «Δεν θα απαγορεύσουμε βενζίνη & diesel»

8.903 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2022)

Καμία πρόθεση να απαγορευτεί η πώληση καινούριων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel δεν έχει η Γερμανία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Christian Lindner.

Ξεκινά «αντάρτικο» η Γερμανία;

Τα σχέδια της EE για την de facto απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035 απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Christian Lindner.

Ο ίδιος δήλωσε χθες σε συνέδριο στο Βερολίνο ότι η πλήρης απαγόρευση των μοτέρ εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη ήταν «μια λάθος απόφαση». Ο Lindner, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (είναι το τρίτο μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού μαζί με τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες) δεν δίστασε να προσθέσει πως «η Γερμανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλες οι αντιδράσεις της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA)

Θυμίζουμε πως οι Βρυξέλλες θέλουν οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να μειώσουν κατά 100% τις εκπομπές ρύπων που παράγουν τα νέα μοντέλα τους μέχρι το 2035, μια εντολή που ουσιαστικά καθιστά ανέφικτη την παρουσία νέων αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης ή diesel από το 2035. Στην Γερμανία θεωρούν πως αυτή η εξέλιξη αναγκάζει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιταχύνει τα σχέδιά της προς την ηλεκτροκίνηση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η απόφαση της Κομισιόν να απαγορεύσει τους κινητήρες βενζίνης/diesel από το 2035 προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA). H Ένωση υποστηρίζει πως η απόφαση δεν λήφθηκε με βάση τις ανάγκες των πολιτών και της αγοράς. Οι Ιταλοί ευρωβουλευτές από την πλευρά τους προσπάθησαν να εξασφαλίσουν μια τροπολογία που θα εξαιρούσε τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων, όπως η Ferrari, από αυτή την απόφαση. 

Οι Πράσινοι είναι υπέρ της κατάργησης βενζίνης και diesel

Οι εκκλήσεις της VDA στηρίχτηκαν από το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα αλλά οι εταίροι του, οι Πράσινοι, έχουν εδώ και καιρό λάβει θέση υπέρ της κατάργησης των θερμικών κινητήρων. Εκπρόσωπος των Πρασίνων εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος δήλωσε χθες σχετικά, απαντώντας στον Lindner: «H γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την πρόταση της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιτρέπονται μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά με κινητήρες μηδενικών εκπομπών ρύπων από το 2035».

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto