2 φωτογραφίες »

Βλέπετε ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες προερχόμενες από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

«Γεύση» του ισχυρού Hyundai i20 N

18.335 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2020)

Οι άνθρωποι της Hyundai έχουν ρίξει μεγάλο μέρος της προσοχής τους στο καυτό i20 N, το οποίο συνεχίζουν να εξελίσσουν αφού θα αποτελέσει ένα από τα επόμενα μοντέλα που θα κάνουν την εμφάνισή τους.


Κατά το παρελθόν τα πρωτότυπα της ισχυρής έκδοσης του κορεατικού μικρού έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές την εμφάνιση τους με βαρύ καμουφλάζ. Όμως στοιχεία όπως οι μεγαλύτεροι τροχοί, το ισχυρό σύστημα πέδησης που απορρέει μέσω των κόκκινων δαγκάνων και η αισθητή διαφορά στην απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, σε σχέση με το τυπικό i20, είχαν μαρτυρήσει πως κάτω από το καμουφλάζ ήταν το i20 N.
 
Η Hyundai προς ώρας δεν έχει σκοπό να δείξει κάτι παραπάνω όσον αφορά το εξωτερικό μέρος, όμως οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες έρχονται για να καλύψουν κατά κάποιο τρόπο αυτό το κενό. Το ισχυρό i20 N θα φέρει ένα σπορ αμάξωμα με όλα τα απαραίτητα «συστατικά», όπως μεγαλύτερες σπορ ζάντες, αεροδυναμικό διαχύτη, μεγάλους αεραγωγούς νέο σύστημα ανάρτησης κ.α. Παράλληλα το εσωτερικό θα εξοπλιστεί με σπορ καθίσματα, τιμόνι, ίσως περισσότερα μπουτόν για τα προφίλ οδήγησης και νέο επιλογέα ταχυτήτων.
 
Μηχανικά το «καυτό» Hyundai i20 Ν είναι πολύ πιθανό να διαθέτει έναν τούρμπο κινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων χωρητικότητας 1,4 ή 1,6 λίτρων που θα καταστήσει την ισχύ του κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με 7άρι DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Τέλος ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι πως το επερχόμενο i20 N θα χρησιμεύσει ως βάση για το επόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο του WRC (World Rally Championship), καθώς αυτή τη στιγμή ο ρόλος καλύπτεται από την προηγούμενη γενιά.
 
Το νέο Hyundai i20 Ν υπολογίζεται πως θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2020.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center