Ένας έμπειρος και υπομονετικός συνοδηγός μπορεί να βοηθήσει ένα νέο οδηγό να απαλλαγεί από το άγχος του.

4 tips για νέους οδηγούς

Το άγχος του πρωτάρη και η απειρία μπορούν να οδηγήσουν σε λάθη. Δείτε 4 βασικά tips για να μην σας κορνάρει κανείς.

Το παρκάρισμα
Νούμερο «1» προβληματισμός για όλους τους νέους οδηγούς αποτελεί η διαδικασία στάθμευσης ή αν προτιμάτε το παρκάρισμα. Η εξάσκηση σε περιοχές χωρίς κίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προβλήματα. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε δύο πέτρες ή άλλα ευμεγέθη αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση και σταθμεύστε το αυτοκίνητο ανάμεσά τους. Συνεχίστε την εξάσκηση μειώνοντας συνεχώς την απόσταση και εν συνεχεία δοκιμάστε υπό κανονικές συνθήκες.

Το «Ν»
Η παρουσία του συμβόλου "Ν" στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενός νέου οδηγού προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. και μόνον υποτιμητική δεν πρέπει να θεωρείται. Ακόμη και αν ντρέπεστε ή νιώθετε άβολα με αυτό, έχει διαπιστωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί συγχωρούν κάποια μικρά λάθη στους νέους οδηγούς. Για αυτό, μην το σκέφτεστε.

Οι διασταυρώσεις
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνετε στις διασταυρώσεις, ανεξαρτήτως σήμανσης και προτεραιότητας. Η ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, όπου υπάρχει «stop», επιβάλλεται, ενώ, ακόμη και όταν έχετε προτεραιότητα, συνιστάται η σημαντική μείωση της ταχύτητάς σας. Έτσι, δίνετε στον εαυτό σας το περιθώριο αντίδρασης, στην περίπτωση παραβίασης από κάποιον άλλο οδηγό.

Οι στροφές
Μεγάλη δυσκολία παρατηρείται στους νέους οδηγούς στην οδήγηση σε δρόμους με στροφές. Ο σημαντικός κανόνας -που πάντα θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι: Οι δεξιές στροφές κλειστά και οι αριστερές ανοιχτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύετε να βρεθείτε στο αντίθετο ρεύμα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στο φρενάρισμα. Έχετε πάντα υπόψιν σας, πως πρέπει να πατήσετε φρένο πριν την στροφή και όχι μέσα σε αυτή, προκειμένου να μη χρειαστεί η αντιμετώπιση πιθανών απότομων αντιδράσεων του αυτοκινήτου.

ELASTIKA 2024
moto