Γιατί κυκλοφορείς με αυτά τα λάστιχα; Θες να με σκοτώσεις;

4.750 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2021)

Ok, δεν σε νοιάζει η δική σου ζωή, γιατί όμως να είσαι επικίνδυνος για την δική μου; Το να κυκλοφορείς με καραφλά λάστιχα, είναι χειρότερο και από να μην φοράς τη ζώνη ασφαλείας.

Το τμήμα μετρήσεων του AutoΤρίτη έχει αναφερθεί άπειρες φορές στο ότι η οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Στη δοκιμή ενεργητικής ασφάλειας που έχουμε κάνει (διαβάστε εδώ αναλυτικά) φρενάροντας από τα 100 χλμ./ώρα με καλά ελαστικά και με φθαρμένα ελαστικά των οποίων το βάθος πέλματος ήταν στα 2,0 χλστ. (σ.σ. πάνω από το νόμιμο όριο των 1,6 χλστ.), το μοντέλο της δοκιμής μας φρέναρε 10 μέτρα πιο μακριά! Και αν το «10 μέτρα» δεν σου λέει τίποτα, σκέψου ότι 10 μέτρα είναι δύο θηριώδη Audi Q8 στη σειρά ή αλλιώς… μισό σχεδόν γήπεδο μπάσκετ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Είσαι επικίνδυνος και για σένα και για μένα
Όπως -σωστά  ελπίζω- καταλαβαίνεις 10 μέτρα μπορούν εύκολα να σου στοιχήσουν τη ζωή. Και είναι πολλά, πάρα πολλά. Είτε όταν κυκλοφορείς στην εθνική οδό και σου πεταχτεί ένα ζώο μπροστά ή δεις την απότομη στροφή να έρχεται και τον γκρεμό που ακολουθεί, είτε κινείσαι μέσα στην πόλη. Εκεί, βέβαια, δεν είναι 10 μέτρα, είναι όμως 3 μέτρα. Και πάλι πολλά αν φανταστείς ότι οδηγάς με 50 χλμ./ώρα και μπροστά σου περνάει κάθετα το δρόμο ένα παιδί που κυνηγάει τη μπάλα του. Αντε και φρέναρες, θα είναι ίσως όμως πολύ αργά...

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw