Γιατί πήζει κάθε μέρα ο Κηφισός; Πού οφείλεται το χάος στους δρόμους;

Γιατί πήζει κάθε μέρα ο Κηφισός; Πού οφείλεται το χάος στους δρόμους;

4.247 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2022)

Ο Κίμων Λογοθέτης, σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αποκάλυψε τις αιτίες του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας.

Όλες οι απαντήσεις

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι οδηγοί στους δρόμους της Αθήνας σε καθημερινή βάση, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εμφανίζονται στον Κηφισό νωρίς το πρωί αλλά και το απόγευμα, όταν χιλιάδες οδηγοί χρειάζονται ακόμη και μία ώρα για να φτάσουν για παράδειγμα από την Ιερά Οδό στη Μεταμόρφωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Γιατί έχει αυξηθεί η κίνηση στην Αθήνα;

Ο Κίμων Λογοθέτης, σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, μιλώντας στο iefimerida.gr, εξήγησε ποιες είναι οι κύριες αιτίες για την αύξηση της κίνησης στην Αθήνα σημειώνοντας πως:

  • Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει αύξηση στην κινητικότητα των πολιτών λόγω ίσως κάποιων εκκεμοτήτων που είχαν μείνει πίσω το προηγούμενο διάστημα
  • Τα σχολεία είναι ανοιχτά και διανύουμε περιόδο εξετάσεων
  • Είναι έντονη η έντονη τουριστική κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων
  • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, έχει επανέλθει μόνο το 75% του επιβατικού κοινού. Άρα, το 25% των επιβατών χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους
  • Η πώληση των νέων ΙΧ την περίοδο της πανδημίας κατέγραψε σημαντική αύξηση, άρα πλέον κυκλοφορούν ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους. Το γενικότερο πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι οι οδικές υποδομές της Αττικής έχουν υπολογιστεί για περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα ημερησίως, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα

Γιατί συμβαίνουν καθυστερήσεις στον Κηφισό

Όπως εξηγεί ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Κηφισό, «που αποτελεί την πιο πολυσύχναστη οδική αρτηρία της Αττικής», ο οποίος έχει από την κατασκευή του μια κακή χάραξη, με πολλά προβλήματα.

Ακόμη μια αιτία για τις μακρές καθυστερήσεις στον Κηφισό είναι και ο διπλασιασμός των οχημάτων που ακινητοποιούνται στον δρόμο λόγω έλλειψης καυσίμου! «Από τα τρία-τέσσερα το πολύ τέτοια περιστατικά που σημειώνονταν ημερησίως, το τελευταίο διάστημα μπορεί να φτάνουν και τα επτά. Πολλά ΙΧ ακινητοποιούνται και από άλλες αιτίες, όπως μηχανολογική βλάβη», προσθέτει ο Κίμων Λογοθέτης.

Τέλος, η αυξημένη κίνηση φέρνει και αύξηση στις μικροσυγκρούσεις (πέραν των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων). «Παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις συγκρούσεων, στις οποίες οι οδηγοί... παραμένουν στις λωρίδες του Κηφισού, είτε για να ανταλλάξουν εκεί τα στοιχεία τους, είτε ακόμα για να... διαπληκτιστούν».

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center