Γιατί θέλει η Land Rover να ξεφύγει από τα SUV;

3.485 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Όταν όλες οι εταιρείες θέλουν SUV, γιατί η Land Rover να θέλει να ξεφύγει από αυτά;

Το όνομα Land Rover είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα ονόματα στα SUV. Και τα SUV είναι η ταχύτερα ανερχόμενη κατηγορία στον πλανήτη. Τότε τι θέλει η Land Rover και επεκτείνεται με μοντέλα που δεν είναι SUV;
 
Η υποψία ότι κάτι ετοιμάζεται προέρχεται από την κατοχύρωση του ονόματος Road Rover από την βρετανική φίρμα. Φυσικά το να «κλείνει» μια εταιρεία ένα όνομα, δεν σημαίνει πάντοτε κάτι. Η Jaguar, για παράδειγμα, έχει καπαρωμένα ονόματα όπως J- Type, J-Pace και C-Pace. Όμως σε αντίθεση με αυτά τα ονόματα «γενικής χρήσης», το όνομα Road Rover δείχνει κάτι διαφορετικό.
 
Βλέπεις η Land Rover είναι λίγο πιο πολύπλοκη από άλλες μάρκες. Έχει μοντέλα με το δικό της όνομα, και φυσικά μιλάμε για SUV, ενώ έχει και μοντέλα με τα σήματα της Range Rover.
 
Όμως το όνομα Road Rover, σε αντιπαράθεση με τα Land Rover και Range Rover, εμφανώς παραπέμπει σε ένα όχημα ασφάλτου. Δηλαδή όχι SUV. Μάλλον, δηλαδή. Με τα υπερυψωμένα οικογενειακά στέισον, όπως τα Audi Allroad και τα Volvo Cross Country ή και την πιο πρόσφατη Mercedes E-Class All Terrain, ένα μοντέλο της Land Rover στην κατηγορία, θα είχε μεγάλη απήχηση.
 
Τουλάχιστον μια τέτοια κίνηση ακούγεται λογική. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και μια νεά μάρκα με αυτοκίνητα δρόμου (όχι SUV) που σε αντίθεση με την αδελφή Jaguar, να στοχεύει ένα κλικ κάτω από τα premium, και να ανοίγει τον δρόμο για προσθιοκίνητα μοντέλα για τον όμιλο.
 
Έχει όμως ο όμιλος ανάγκη από κάτι τέτοιο; Η κατηγορία των προσθιοκίνητων premium έχει σίγουρα ανοίξει περισσότερο από ποτέ, με την Α-Class και τα μοντέλα της πλατφόρμας της, και τη νέα Σειρά 1 και 2 της BMW, αλλά και την Audi που είναι εξ`αρχής προσθιοκίνητη μάρκα. Από την άλλη ο όμιλος σήμερα παράγει μόνο αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης ή μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη από κάτι μικρότερο που να ρίξει το μέσο όρο ρύπων στο μέλλον.
 
Το ερώτημα βέβαια είναι, ακόμη και αν η Land Rover λανσάρει μια νέα μάρκα μοντέλων που δεν είναι SUV, υπάρχει αγορά; Εσείς θα φεύγατε από μία άλλη μάρκα για να αγοράσετε ένα Road Rover; Μπορεί το καλό όνομα του ομίλου στα SUV να φέρει αγοραστές σε ένα αυτοκίνητο δρόμου; Τι λέτε;

Mercedes
moto